Úvod Aplikácie Aplikácia Game Live od Samsungu prináša herný stream zo smartfónu na Facebook,...

Aplikácia Game Live od Samsungu prináša herný stream zo smartfónu na Facebook, YouTube a Twitch

0

Mobilný herný priemysel je rok od roku lukratívnejší a vedia to aj rôzne technologické spoločnosti či výrobcovia spotrebnej elektroniky. To, že sa používatelia smartfónov radi hrajú, vie aj Samsung.

V minulom roku vyhovel kórejský gigant mobilným hráčom aplikáciou Game Launcher. Spúšťač hier je prispôsobený tak, aby ste si mobilnú zábavu užili čo najviac.

Cez Game Launcher vypnete všetky upozornenia, nastavíte najvyšší výkon zariadenia a taktiež môžete aktivovať nahrávanie diania na obrazovke.

Moderný herný priemysel je úzko spojený so všeobecnou interakciou. Hráči radi vysielajú, resp. streamujú svoje herné schopnosti na sociálne siete či špecializované platformy, akou je napríklad Twitch.

Čím viac divákov hru v reálnom čase sleduje, tým väčšia popularita hráčom pripadá. Z nej môžu neskôr vyťažiť aj po finančnej stránke. Samozrejme, v tej či onej hre musia byť hráči skutočne dobrí.

Na real-time vysielanie priebehu hry najnovšie cieli Samsung novou aplikáciou Game Live. Po jej inštalácii si budete môcť vybrať, či chcete herné dianie na obrazovke smartfónu vysielať na Facebook, YouTube alebo Twitch.

Game Live

Do streamu sa dá pridať profilová fotografia hráča a tiež zvuk. Je na vás, či chcete dianie komentovať, alebo necháte priestor výhradne herným zvukom.

Vysielanie nie je možné uskutočniť v nepretržitom režime. Limitná je veľkosť 4 GB alebo 200 minút vysielania vo vysokom rozlíšení. Stále to je však viac ako dosť. Celý herný priebeh sa dá uložiť a pozrieť neskôr.

Žiaľ, aplikácia Game Live sa zatiaľ nenachádza v obchode Google Play. Okrem toho, kompatibilná bude iba so smartfónmi Samsung z vyššej triedy. Istotou je zatiaľ podpora pre duo Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Ak jeden z dvojice daných modelov vlastníte, ste mobilný hráč a nechýba vám softvérová odvaha, aplikáciu Game Live si môžete skúsiť nainštalovať na vlastnú päsť. Inštalačný APK súbor nájdete >v tomto odkaze<.

Je možné, že sa nástroj Game Live objaví vo vlastnom obchode s aplikáciami Galaxy Apps. Určite by sme prebehli aj ten. E-športu, zdar.