Úvod Výrobcovia Samsung Repasovaný Samsung Galaxy Note 7 sa predáva dobre. Dočkáme sa ho aj...

Repasovaný Samsung Galaxy Note 7 sa predáva dobre. Dočkáme sa ho aj v Európe?

0
galaxy note 7

Kórejský gigant Samsung spustil 7. júla na domácom trhu v Južnej Kórei predaj upraveného modelu Galaxy Note 7, ktorý dostal označenie FE (Fan Edition).

Samsung Galaxy Note 7 FE má menšiu batériu, vybavený je novším softvérom aj spolu s digitálnym asistentom Bixby a čo je podstatné, je lacnejší ako pôvodná verzia.

Galaxy Note 7 FE sa v Južnej Kórei predáva za 608 dolárov, teda asi 535 eur. Výrobca na trh uviedol 400 000 kusov tohto upraveného modelu.

Žiadny z telekomunikačných operátorov či ďalších predajcov zatiaľ nezverejnil konkrétne čísla predaja, no faktom je, že po uvedení na trh stúpol počet denných aktivácií nových Samsung smartfónov.

Posledné týždne sa v priemere aktivovalo asi 15 000 nových Samsung zariadení každým dňom, za čím stojí hlavne duo Galaxy S8. Po spustení predaja Galaxy Note 7 FE priemerný počet denných aktivácií stúpol na 24 000.

Samsung Galaxy Note FE

Úspechu napovedajú aj slová jedného z predstaviteľov miestnej telekomunikačnej spoločnosti, ktorý vidí v Note 7 FE oživenie na trhu s mobilnými zariadeniami. Podľa neho je upravená edícia lacnejšia ako súčasné prémiové smartfóny, pričom je stále nabitá špičkovými funkciami. To užívateľov bez okolkov láka.

Napriek indíciám o úspechu nie je zatiaľ jasné, či Galaxy Note 7 FE zamieri aj na ostatné trhy, mimo toho domáceho.

Podľa informácií ekonomického magazínu The Investor, Samsung ešte nerozhodol, či Galaxy Note 7 FE posunie na trhy do ďalších krajín. Uvádza sa ale, že ďalšie kusy na trhu v Južnej Kórei predávať nebude. 400 000 kusov tak má byť konečným predajným stavom.

Môžeme predpokladať, že Samsung šetrí ďalšie repasované kusy práve pre ostatné globálne trhy. Od zákazníkov a predajcov sa mu vrátilo podstatne viac kusov ako 400 000. Samsung tak má z čoho upravené kusy produkovať.

Očakáva sa, že rozhodnutie o rozšírení dostupnosti padne ešte v tomto mesiaci. Ak by sa aj Galaxy Note 7 FE objavil v Európe, špekuluje sa, že príde s papierovo horším čipsetom Snapdragon 821. Ten poháňa napríklad LG G6.

Na druhú stranu, Samsung má koncom augusta predstaviť úplne novú generáciu Galaxy Note 8, ktorej by mohol Note 7 FE robiť zbytočne konkurenciu. Kým by výrobca predaj v Europe rozbehol, na dvere predajní by už pomaly klopal Note 8. Radi sa ale necháme prekvapiť.