Úvod Zariadenia Akcie spoločnosti Samsung stúpajú. Smartfóny Galaxy S8 dosahujú rekordné predajné výsledky!

Akcie spoločnosti Samsung stúpajú. Smartfóny Galaxy S8 dosahujú rekordné predajné výsledky!

1
Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Stále presne nevieme, ako sa smartfónom Galaxy S8 darí na globálnom trhu. To, že sa predávajú dobre tušiť môžeme, no chýbajú nám konkrétne čísla. 

Tie sa dozvedáme aspoň z domáceho trhu, teda z Južnej Kórey. Kórejský ekonomický magazín theinvestor.co.kr prišiel so správou, ktorá hovorí o rekordných predajných výsledkoch aktuálnych vlajkových lodí Samsungu.

Duo Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ už má v Južnej Kórei viac ako 1,3 milióna majiteľov (za 37 dní 1 mil. predaných kusov). Ekonomický magazín tak potvrdil skoršie informácie, ktoré aktuálne vlajkové lode povyšovali nad predošlými generáciami.

Novinky sa predávajú približne dvakrát tak rýchlo, ako smartfóny Galaxy S7 a Galaxy S6. Rozdelené na drobnejšie, nový Galaxy S8 si každý deň kúpilo v Južnej Kórei približne 12 000 záujemcov.

Rekordné predajné výsledky sa prirodzene podpísali aj pod hodnotu akcií spoločnosti Samsung, ktorá rapídnejšie stúpla.

galaxy S8
Vývin hodnoty akcií spoločnosti Samsung

Samsung v trhovom tlaku nepoľaví. Plánuje uvoľniť dve nové farebné prevedenia modelov Galaxy S8, a to Pink Gold a Coral Blue. Druhé menované prevedenie je na našom trhu už dostupné exkluzívne u operátora Orange.

Druhú vlnu záujmu Samsung vyvolá v septembri. Tento mesiac zatiaľ predbežne pripadá premiére phabletu Samsung Galaxy Note 8, ktorý má taktiež širokú používateľskú základňu.

Súčasná vs. predošlá generácia modelu Galaxy S

Okrem toho má prísť v priebehu júla na kórejský trh repasovaný Samsung Galaxy Note 7, ktorý môže byť príťažlivý kvôli jeho nižšej predajnej cene.

Uvidíme, akú odpoveď si pripraví konkurencia. Do hry vstupujú hlavne cenovo výhodnejšie zariadenia, ktoré už vedia poskytnúť viac ako dostatočný používateľský zážitok aj za nižšiu cenu.

Netreba zabúdať ani na nahryznuté jabĺčko. Apple má tento rok predstaviť výnimočný model smartfónu iPhone, ktorý oslavuje 10. výročie. Veľkú časť technologickej pozornosti si tak ukradne pre seba.