Úvod Nokia Nokia 8 Vlajková Nokia 8 bude lacnejšia ako ostrieľaná konkurencia

Vlajková Nokia 8 bude lacnejšia ako ostrieľaná konkurencia

4
nokia 8

Nokia sa na trhu zatiaľ neoháňa nadupanou vlajkovou loďou, čo sa čoskoro zmení. Už je známe, že Nokia 8 bude predstavená 16. augusta a dokonca vieme, akú výbavu prinesie. 

Do skladačky nám však chýbala cena, ktorá sa vo vlnách online sveta objavila dnes. Vlajkové lode sa nezvyknú kupovať z ekonomického rozumu. Väčšina z nich je poriadne drahá, čiže pri výbere skôr zavážia sympatie, dizajn, nejaká tá výbava navyše a podobne.

Nokia 8 ale bude vlajkovou loďou, po ktorej sa oplatí siahnuť aj z pohľadu peňaženky. Inklinuje k tomu výpis operátora Vodafone, ktorý pôsobí na rumunskom trhu. Ten pri čiernej verzii smartfónu Nokia 8 udáva cenu necelých 520 eur (stredný stĺpec), čo je vynikajúce.

nokia 8

Cenová politika na rumunskom trhu sa pri inteligentných mobilných telefónoch riadi západoeurópskymi zvykmi, čiže môžeme podobnú cenu očakávať aj u nás, či v iných európskych krajinách.

Cenový rozdiel spôsobí iba daň z pridanej hodnoty, ktorá nie je naprieč európskymi krajinami všade rovnaká.

Nokia 8 ponúkne výbavu, ktorá udrží krok s ostatnými vlajkovými loďami. V skratke spomenieme Snapdragon 835, 4 GB RAM či 64 GB úložisko. Atraktívne pôsobia dva 13 Mpx snímače duálneho fotoaparátu sprevádzané značkou ZEISS.

Nokia 8
Nokia 8

Pracovať budeme s čistou formou OS Android vo verzii 7.1.1 Nougat. Nokia 8 však stratí po dizajnovej stránke. Očakávať nemôžeme žiadne bezrámikové riešenia alebo extrémnu štíhlosť tela.

Tradičný výzor, ktorý pripomína Lumia smartfóny, doplní hlavné hardvérové tlačidlo pod displejom aj spolu s dvojicou kapacitných ovládačov. Cena však istotne zaváži viac. Alebo nie?