Úvod Honor Honor 9 Honor 9 Premium prichádza do Európy. Ponúkne 6 GB RAM, 128 GB...

Honor 9 Premium prichádza do Európy. Ponúkne 6 GB RAM, 128 GB ROM a prívetivú cenovku

3
Honor 9
© Honor

Začiatkom júna predstavila dcérska spoločnosť giganta Huawei svoju novú vlajkovú loď, smartfón Honor 9. Už od začiatku sa o nej hovorilo ako o potencionálne veľmi úspešnom zariadení.

Vlaňajší Honor 8 bol veľmi dobre hodnotený a zároveň nepriviedol kupujúcich do bankrotu. Za slušné peniaze nedostali len slušnú výbavu, ale tiež elegantný a vizuálne príťažlivý dizajn.

Totožný koncept vyznáva aj nová generácia Honor 9. Netvrdíme, že ide o lacný smartfón, no za predajnú cenu ponúka nadštandardnú výbavu.

Honor 9 už je úspešný a dokazujú to aj slová Zhao Mingariaditeľa spoločnosti Honor. Ten uviedol, že že Honor 9 prekonal očakávania. Zároveň oficiálne potvrdil, že smartfón poputoval počas prvých štyroch týždňov od spustenia predaja k jednému miliónu užívateľov.

Honor najnovšie na trh uviedol vylepšenú verziu modelu Honor 9, ktorá dostala prívlastok Premium. Pridaná hodnota? Až 6 GB kapacita operačnej pamäte a 128 GB úložisko.

Honor 9
Honor 9

Na základe predošlých skúseností by sa dalo očakávať, že táto verzia neopustí hranice Číny. Opak je pravdou. Vylepšený smartfón sa objavil v Taliansku, kde ho je možné získať prostredníctvom kapacít vybraných operátorov.

Honor 9 Premium si môžete predobjednať aj vo Švajčiarsku. Na pultoch predajní sa síce objaví až 28. augusta, no predpredaj určite niektorých zláka.

Dobrou správou je, že vyššia pamäťová konfigurácia nás bude stáť len asi o 50 eur viac oproti štandardnej verzii so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. Teoreticky by tak mohol Honor 9 Premium stáť asi 455 eur.

V našich končinách by bola cena pri prípadnej dostupnosti zrejme vyššia. Súčasný klasický model Honor 9 sa u nás predáva s cenou, ktorá ľahko podlieza sumu 500 eur.

Je viac ako isté, že Honor 9 zamieri aj do ostatných krajín Európy. Otázne je, kedy. Vzhľadom na vysoký dopyt po zariadení to nemusí byť tak skoro. Snáď Honor navýši výrobné kapacity tak, aby si prišiel na svoje každý.