Úvod Výrobcovia Honor Honor 9 oficiálne: Odnož Huawei predstavila najlákavejší smartfón za veľmi dlhú dobu

Honor 9 oficiálne: Odnož Huawei predstavila najlákavejší smartfón za veľmi dlhú dobu

2

Honor, obľúbená značka spoločnosti Huawei ponúkajúca low-end až mid-range zariadenia dnes oficiálne predstavila svoj nový produkt – Honor 9. Vzhľadom na to, že ide o dcérsku spoločnosť Huawei jeho výbava nie je až tak kvalitná ako pri Huawei P10, nie je však ani na zahodenie. Funguje to podobne, ako pri automobilkách Audi – VW – Škoda. Ponúkajú podobné funkcie, no cenový rozdiel je vždy jasný.

Aj napriek tomu, že sú telefóny Honor o niečo lacnejšie než tie od Huawei, tak to neznamená, že sú zlé. Práve naopak, za svoje peniažky dostanete poriadne namakané zariadenia, ktoré nemajú problém so žiadnymi aplikáciami a ešte aj veľmi slušne vyzerajú. Poďme sa pozrieť na to čo novinka ponúka a na základe toho sa rozhodnete či sa vám páči alebo či ho radšej preskočíte.

Honor 9: Dizajn a špecifikácie

Honor 9 si svoj dizajn požičal od svojich predchodcov, ako aj od svojho buržoázneho príbuzného, P10-tky. Stále sa budete pozerať a dotýkať sa krásnej kombinácie skla a kovu, akurát teraz má vďaka 3D sklu na zadnej strane (namiesto 2.5D v Honor 8) o niečo väčšie krivky.

Čo sa špecifikácií týka, Honor 9 ponúka 5,15-palcový Full HD displej a procesor Kirin 960 z vlastnej (Huawei) výroby. Procesoru sekunduje 6 GB operačnej pamäte RAM, nechýba ani 64/128 GB úložisko. Honor tvrdí, že vyrábať budú aj model so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom.

Snímač odtlačkov prstov zmenil umiestnenie. Zo zadnej strany ho Honor presunul na prednú a vstaval priamo do domovského tlačidla. Honor 9 taktiež ponúka Hi-Fi audi čip, ktorý osobne doladil víťaz ocenenia Grammy, Rainer Mailard. Honor tvrdí, že počúvanie hudby cez Honor 9 je ako byť v sále s hudobníkmi. Podobných rečí sme mali už niekoľko, veľmi by sme sa na nespoliehali. Nakoniec, zariadenie prináša podporu NFC, ako aj 3 200 mAh batériu.

Ako už býva zvykom, Android 7 Nougat je prekrytý používateľským rozhraním EMUI 5.1, ktorý buď milujete alebo ho neznášate.

Zadnú stranu zdobia dva fotoaparáty, ktoré fungujú na rovnakom princípe ako tie, ktoré využíva Huaewi P10, akurát im chýba certifikácie firmy Leica. Ide o kombináciu 20 Mpx monochromatického senzora a 12 Mpx RGB senzora. Fotoaparáty ponúkajú niečo čo sa volá hybrid zoom, ktorý vám umožní priblížiť, teda zoomovať, bez straty kvality. Vedľa fotoaparátov nájdete aj duálny LED blesk.

Honor 9: Cena

Na prednej strane zas nájdete 8 Mpx senzor s objektívom so svetelnosťou f/2.0.

Zariadenie bude dostupné v modrej, zlatej, čiernej a sivej farbe. Predávať sa bude za nasledovné ceny:

  • 4 GB verzia: 301 €
  • 6/64 GB verzia: 354 €
  • 6/128 GB verzia: 393 €

Všetky ceny sú platné pre čínsky trh. Honor zatiaľ oficiálne ceny pre slovenský trh nestanovil.