Úvod Výrobcovia Honor Jeden milión predaných kusov za prvý mesiac. Novinka z Číny prekonala očakávania

Jeden milión predaných kusov za prvý mesiac. Novinka z Číny prekonala očakávania

0
Honor 9
Honor 9

Čínsky gigant Huawei, presnejšie jeho dcéra Honor, si môže pripísať nový predajný rekord. Vlajková loď Honor 9 dosiahla neočakávané trhové výsledky.

Honor 9 je vlajkovou loďou v rámci portfólia výrobcu. Od Galaxy S8, LG G6 či HTC U11 má predsa len nižšie zaradenie. Napriek tomu ponúka nadštandardnú výbavu za veľmi sympatickú cenovku.

Zhao Ming, riaditeľ spoločnosti Honor uviedol, že Honor 9 prekonal očakávania. Zároveň oficiálne potvrdil, že smartfón poputoval počas prvých štyroch týždňov od spustenia predaja k jednému miliónu užívateľov.

Riaditeľ dcérskej spoločnosti Honor jedným dychom dodal aj ospravedlnenie. Spoločnosť jednoducho neočakávala, že predá takýto enormný počet zariadení za takú krátku chvíľu. Dodávky začali meškať a nedostupnosť zariadenia na seba nenechala dlho čakať.

Ak by sme porovnali Honor 9 s vlaňajšou generáciou Honor 8, rozdiely sú markantné. Honor 8 zaznamenal za dva mesiace predaje na úrovni 1,5 milióna kusov.

Honor 9
Honor 9

Dopyt po smartfóne neutícha. Výrobca dynamicky navyšuje výrobné kapacity tak, aby trh nezostal príliš dlho hladný. Honor 9 sa nepredáva po celom svete, čiže je daný úspech o to dôležitejší.

Smartfón si zakúpite v ázijských krajinách a v niektorých regiónoch Európy. Spomenieme napríklad Veľkú Britániu, Francúzsko, Nemecko, Španielsko, Taliansko a Švajčiarsko. Honor by chcel zaútočiť aj na trhy v USA.

Čisto globálne ciele ale zatiaľ nemá. V prvom rade chce zlepšiť dostupnosť a predaj na trhoch, kde už pôsobí. Stratégia mu tak zatiaľ vychádza.

Nový čínsky hit na našom trhu ponúkajú hneď niekoľkí veľkí predajcovia. Cena sa s malými rozdielmi pohybuje zväčša okolo sumy 499 eur. Čínske ceny sú oveľa prívetivejšie, tie však odrážajú miestne pomery a menej nákladné legislatívne/logistické procesy spojené s predajom.

Čo všetko Honor 9 ponúka sa dozviete >z článku z oficiálneho predstavenia<.