Úvod Výrobcovia Google Na Google Disk je už možné zálohovať akékoľvek súbory. Stiahni si jednoduchý...

Na Google Disk je už možné zálohovať akékoľvek súbory. Stiahni si jednoduchý nahrávač obsahu!

3

Google nám v júni sľúbil, že si budeme môcť zálohovať akékoľvek súbory z počítača priamo do cloud Google Disk. Začiatkom júla sme sa však dozvedeli, že Google nástup novinky odložil.

Za odložením stála neuspokojivá spätná odozva od užívateľov, ktorí novú funkcionalitu testovali. Sám Google vtedy hovoril o potrebných vylepšeniach nových možností pre synchronizáciu a zálohovanie.

Zdá sa, že je už všetko v poriadku. Pokiaľ Google Disk intenzívnejšie využívate, nová funkcionalita vám príde nesmierne vhod.

Na Google Disk môžete oddnes nahrávať akékoľvek súbory z počítača, fotoaparátu či pamäťovej karty. Výhody sú zrejmé. Vďaka Google Disku budete môcť k súborom pristupovať prakticky odkiaľkoľvek a kedykoľvek.

Stačí vám zariadenie s prístupom na internet a vaše prihlasovanie údaje. Najčastejšie užívatelia do cloudu pristupujú prostredníctvom svojho smartfónu.

Google Disk

Váš pevný disk, resp. konkrétny priečinok v počítači, môže byť navyše automaticky synchronizovaný. Akékoľvek zmeny v súboroch, ktoré vykonáte, sa premietnu aj v zálohe na Google Disku.

Potrebný nástroj pre zálohovanie a synchronizáciu si stiahnete z oficiálnych stránok bezplatne, na tejto adrese. Je možné, že vám voľne dostupný priestor nebude stačiť. Ak to so zálohovaním myslíte vážne, navštívte tento odkaz, ktorý vám zobrazí ceny za rozšírenie úložiska Google Disk.

Základom je 100 GB za 1,99 € mesačne, naopak, vrchol predstavuje mesačná platba 299,99 € za extrémnejších 30 TB.