Úvod Výrobcovia Google Google Disk prichádza s automatickým zálohovaním dát z pevného disku počítača

Google Disk prichádza s automatickým zálohovaním dát z pevného disku počítača

0
google disk
© Google Disk

Online úložisko Google Disk je bezpochyby skvelým nástrojom pre ukladanie a zálohovanie dát do cloudu. K svojim súborom tak môžete pristupovať prakticky odkiaľkoľvek. 

Potrebujete len nejaké zariadenie a pripojenie na internet. Pokiaľ používate službu Google Disk intenzívnejšie, vhod vám príde pripravovaná novinka.

Od 28. júna vám Google Disk umožní zálohovať a automaticky synchronizovať dáta z priečinkov vo vašom počítači, resp. na pevnom disku.

Pre nastavenie danej funkcionality si musíte najskôr stiahnuť tzv. Nahrávač z počítača. K dispozícii je pre počítače s OS Windows ako aj Mac zariadenia a nájdete ho na >tejto adrese<.

google disk
© Google Disk

Po prihlásení sa do Nahrávača z počítača si zvolíte, ktoré priečinky sa majú automaticky zálohovať. Pochopiteľne k nim budete môcť pristupovať aj cez úložisko Google Disk.

Vítaná novinka má aj negatívne stránky. Zálohovanie dát z počítača nebude zrovna dátovo prívetivé. Dostatočná rýchlosť internetového pripojenia je výhodou, no problémom môže byť väčší objem dát.

Základných 15 GB vám nemusí a pravdepodobne ani nebude stačiť. Za viac miesta si musíte priplatiť. Aké sú cenové relácie už vidíte na snímke nižšie.

google disk
© Google Disk

Zálohovanie a synchronizácia bude sprístupnená pre bežných používateľov. Podnikové riešenie sa objaví neskôr.