Úvod Sociálne siete Facebook Facebook vám ušetrí peniaze: Táto funkcia pribudne už čoskoro!

Facebook vám ušetrí peniaze: Táto funkcia pribudne už čoskoro!

1
wifi

V minulom roku začala sociálna sieť testovať v rámci oficiálnej mobilnej aplikácie novú funkciu, ktorá vám nájde voľné WiFi hotspoty vo vašom okolí.

Funkcia sa týkala oboch majoritných platforiem, teda OS Android a iOS. Dostupnosť funkcie bola obmedzená iba pre niektoré krajiny, čo sa aktuálne mení.

Facebook uvoľňuje funkciu pre vyhľadávanie dostupných WiFi sietí do celého sveta. Aktualizácia aplikácie Facebook pre Android sa premietne v najbližších dňoch alebo týždňoch.

Update však prebehne na strane servera, čiže sa vám v obchode Google Play neobjaví upozornenie na aktualizáciu aplikácie. Nová funkcia by sa vám mala objaviť len tak, bez vašej interakcie.

Momentálne sme ju v nastaveniach aplikácie ešte nenašli. Ak patríte medzi výnimky, určite nám zašlite snímku obrazovky s novou možnosťou.

Funkciu nájdete na poslednej karte, hneď vedľa upozornení a priateľov, kde sa nachádzajú ďalšie rôzne nastavenia a možnosti pre správu aplikácie.

Možno vás zaujíma, odkiaľ Facebook informácie o voľných WiFi bodoch zoberie. Všetky organizácie, podniky, bary, reštaurácie a podobné subjekty pôsobiace na sociálnej sieti Facebook už majú, alebo môžu pridať do popisu svojej stránky informáciu o voľnej WiFi.

Ak sa budete napríklad nachádzať v centre nejakého mesta, Facebook vám ponúkne voľné WiFi siete, ktoré sú dostupné najbližšie k vašej polohe. Pôjde práve o siete okolitých podnikov a prevádzok.

Dostatočne kvalitné internetové pripojenie je dôležité na to, aby ste mohli po Facebooku surfovať pohodlne a bez obmedzení. Pri pomalých alebo okresaných mobilných dátach nie je surfovanie pohodlné, čo čas používania aplikácie Facebook skracuje. A to si Facebook neželá.