Úvod Výrobcovia Asus ASUS ZenFone 4 Max oficiálne: Obrovská batéria a duálny fotoaparát

ASUS ZenFone 4 Max oficiálne: Obrovská batéria a duálny fotoaparát

0
asus zenfone
© Asus

Smartfóny s logom ASUS zrovna netrhajú rebríčky predaja, no určite majú čo ponúknuť. Dôkazom toho je už oficiálne predstavený model ZenFone 4 Max.

ASUS ZenFone Max sa v minulom roku zdržal aj u nás v redakcii, kde sme testovali výdrž jeho obrovskej, až 5000 mAh batérie.

Zistili sme, že dokáže ponúknuť skutočne excelentnú výdrž na jedno nabitie, ktorá je pri súčasných moderných smartfónoch stále výnimkou.

Rovnako veľkou batériou disponuje aj čerstvo predstavená nová generácia Asus ZenFone 4 Max. Samozrejme zatiaľ netušíme, čo všetko objemný akumulátor tohto modelu znesie. Dá sa ale predpokladať, že vydrží dosť.

Výrobca hovorí o 46 dňoch pohotovostného režimu, a to pri aktívnej LTE konektivite. Okrem toho, akumulátor nie je jedinou devízou nového smartfónu od Asusu.

asus zenfone 4 max
Jednoliate kovové telo a tri farebné prevedenia © Asus

Výrobca sa chytil aktuálneho trendu duálnych prevedení fotoaparátov. Na zadnej strane nájdeme rovno dva 13 Mpx snímače, z čoho jeden pracuje v širokouhlom 120-stupňovom režime snímania.

Dobre vybavená je aj appka fotoaparátu. Používať budete môcť množstvo režimov, od klasickej panorámy cez skrášlenie až po manuálny mód.

Stredná trieda

Pozor, ASUS ZenFone 4 Max reprezentuje strednú triedu. Vypovedá o tom pamäťová konfigurácia a tiež čipset. Zobrazovací IPS LCD panel je 5,5-palcovou klasikou s FHD 1080p rozlíšením.

Menší chaos spôsobí konfigurácia. Asus vybaví nový model podľa konkrétneho trhu, pre ktorý bude určený. Výkon zastreší buď Snpadragon 425 alebo Snapdragon 430.

© Asus

Väčší rozdiel nájdeme pri pamätiach. Maximom bude 4 GB RAM a 64 GB úložisko, a na opačnom konci nájdeme 2 GB RAM a 16 GB internú pamäť. Existovať bude aj 32 GB verzia. Ako Asus namieša tento kokteil pre slovenský trh je zatiaľ neznáme.

ZenFone 4 Max sa je zatiaľ spojený s cenovkou pre ruský trh, ktorá sa pohybuje ľahko nad sumou 200 eur. Ide však o najhoršie vybavený model s 2 GB RAM a 16 GB úložiskom.

Ďalšie vlastnosti

Pri nabíjaní nám bude musieť stačiť microUSB konektor. USB C sa zatiaľ nekoná. Prítomný je aj 3,5 mm jack, slot na pamäťové karty a povinný mono reproduktor.

Poteší, že Asus ZenFone 4 Max rozbalíme s predinštalovaným OS Android vo verzii 7.0 Nougat. Prekrývať ho bude používateľské prostredie ZenUI, ktoré veľa chvály zatiaľ nezožalo.

© Asus

Snáď výrobca v tomto roku kládol dôraz na optimalizáciu a elimináciu balastu, ktorého bolo požehnane. Výhodu tiež vidíme v tom, že smartfón môže pracovať ako power banka.

V teréne tak nebudete mať problém doplniť šťavu akčnej kamere, inteligentným hodinkám alebo druhému smartfónu.

Keďže ide o čerstvo predstavenú novinku, zatiaľ netušíme, ako to bude s jej príchodom na slovenský trh. Snáď na nás Asus nezabudne a bude zhovievavý pri nastavovaní ceny.