Úvod Aplikácie Nová messenger aplikácia na obzore. Nestojí za ňou žiadny nováčik ale gigant...

Nová messenger aplikácia na obzore. Nestojí za ňou žiadny nováčik ale gigant Amazon

0

Ak si myslíte, že WhatsApp, Facebook Messenger a ďalšie podobné aplikácie už nemôžu dostať konkurenciu, ste na omyle. Pripravuje ju rovno ostrieľaný online hráč, gigant Amazon. 

Jeho plány priblížila spoločnosť AFTV News, ktorá sa dostala k podrobnejším informáciám. Komunikačná aplikácia sa má nazývať Amazon Anytime.

Nepôjde o žiadneho hybrida, ale o plnohodnotnú a samostatnú aplikáciu pre komunikáciu. Okrem smartfónov sa bude dať používať aj na tabletoch, počítačoch a dokonca inteligentných hodinkách.

Čo dokáže? Podľa dostupných správ všetko, čo by ste od nej očakávali. Textovú komunikáciu doplní hlas a videohovory, problémom nebude odosielanie fotografií a iných médií, a dokonca si cez Amazon Anytime zahráme hry.

Ako iste tušíte, Amazon bude chcieť v rámci aplikácie podporiť predaj vo vlastnej obchodnej online sieti. Priamo v aplikácii sa budú nachádzať funkcie, ktoré umožnia využívať niektoré služby Amazonu.

Amazon

V našich končinách ich veľa nie je, no na hlavných trhoch ľudia radi prostredníctvom Amazonu objednávajú knihy, potraviny a ďalší tovar. Ten následne odporúčajú známym, ktoré si tiež medzi sebou vymieňajú tipy na aktuálne zľavy a podobne.

Online

Konkurovať spoločnostiam Facebook či Google v segmente instantných komunikátorov je nesmierne ťažké. Ak na to niekto má, tak Amazon.

Obchodná online infraštruktúra, ktorá v podstatnej miere stojí na cloudových riešeniach, vygenerovala Amazonu v minulom roku viac ako 12 miliárd dolárov.

Začiatkom tohto roka Amazon predstavil službu pre uskutočňovanie video konferencií, ktorou cieli na firmy a korporácie. Pribudla tiež možnosť telefonovať hlasom aj videom cez inteligentné domáce reproduktory Amazon Echo.

Amazon
Amazon Echo Show

Aplikácia Amazon Anytime by tieto kapacity skvele doplnila a keďže sú služby Amazonu hojne používané, aplikácia si istotne nájde svoju skupinu pravidelných používateľov.

Enormné používateľské čísla konkurencie však len tak jednoducho nedobehne. Ak sa k nim vôbec niekedy priblíži. Pripomíname, že WhatsApp a Facebook Messenger aktívne používa asi 1,2 miliardy ľudí.

Kedy sa aplikácia objaví v obchodoch s aplikáciami je pre túto chvíľu neznáme. Amazon na nej pracuje, čiže jej predstavenie nemôžeme očakávať v najbližšej dobe.