Úvod Aplikácie WhatsApp opäť mení rozhodnutie. Predĺžil podporu pre BlackBerry zariadenia

WhatsApp opäť mení rozhodnutie. Predĺžil podporu pre BlackBerry zariadenia

0
whatsapp

Ak vlastníte smartfón s operačným systémom BlackBerry, napríklad BlackBerry 10, máme pre vás dobré správy. WhatsApp bude pre vás k dispozícii do konca roka.

Predstavitelia komunikačnej platformy WhatsApp opäť zmenili rozhodnutie o pozastavení softvérovej podpory pre vybrané platformy.

Začiatkom marca roku 2016 sme vám priniesli správu, ktorá hovorila o oficiálnom ukončení podpory pre softvérové platformy BlackBerry (aj BlackBerry 10), Nokia S40Nokia Symbian S60Android 2.1, Android 2.2Windows Phone 7.1.

Aplikácia WhatsApp pre tieto platformy už nemala byť dostupná, resp. nemala byť ďalej vyvíjaná. Predstavitelia komunikačnej platformy, ktorú vlastní Facebook, rozhodnutie prehodnotili.

podporu

V polovici novembra 2016 sme informovali, že systémy BlackBerry OSBlackBerry 10, Nokia S40 a Nokia Symbian S60 budú môcť používať WhatsApp až do 30. júna aktuálneho roku 2017.

Ani táto oficiálna informácia už celkom neplatí. WhatsApp opäť deklaruje predĺženie podpory pre platformu BlackBerry OS. Ukončená má byť 31. decembra 2017. Okrem toho WhatsApp predĺžil podporu aj pre systém Nokia S40, a to rovnako, do konca roka 2017.

Ostatných starších platforiem sa predĺženie podpory netýka. Ak napríklad ešte stále používate smartfón Nokia so systémom S60, aplikáciu si po 30. júni už nenainštalujete.