Úvod Aplikácie WhatsApp mení rozhodnutie. Predlžuje podporu pre BlackBerry OS aj Nokie s OS...

WhatsApp mení rozhodnutie. Predlžuje podporu pre BlackBerry OS aj Nokie s OS Symbian

0
BlackBerry OS je pomaly ale isto zhasínajúca platforma, ktorá má len mizivý podiel na trhu s mobilnými zariadeniami. Nie je pritom vôbec jediná.

Android trend začala nasledovať samotná spoločnosť BlackBerry v minulom roku. V novembri 2015 predstavila high-end model smartfónu s označením Priv, ktorý bežal na OS Android. Išlo o vôbec prvý smartfón tejto legendárnej spoločnosti, ktorý dostal do výbavy operačný systém Android.

Predstavitelia komunikačného systému WhatsApp vo februári tohto roku oznámili, že skončia s podporou pre zariadenia so systémami BlackBerry OS, BlackBerry 10, Android 2.1, 2.2, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Windows Phone 7 a iOS 6. Podpora mala byť zastavená na konci tohto roka. Dôvody boli zrejmé. Malá používateľská základňa.

WhatsApp ale svoje rozhodnutie prehodnotil a zoznam (ne)podporovaných systémov upravil. Ako informuje na svojom blogu, používatelia systémov BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 a Nokia Symbian S60 budú môcť s WhatsApp-om počítať až do 30. júna budúceho roka 2017. Ostatných vyššie menovaných sa predĺženie podpory netýka.

Netradičný BlackBerry Passport © blackberry.com
Netradičný BlackBerry Passport © blackberry.com

Aj keď tieto platformy používa malý počet ľudí, stále používané sú. Tí určite predĺženú podporu uvítajú. Mnohí takéto zariadenia používajú napríklad sekundárne, popri svojich primárnych a podstatne novších zariadeniach a operačných systémoch.