WhatsApp

Komunikačná platforma WhatsApp, ktorá sa chváli viac ako jednou miliardou aktívnych používateľov mesačne, opäť prichádza s novinkami. Tie sa týkajú podpory starších operačných systémov ako aj novej funkcionality.

Začneme zlou správou. Predstavitelia platformy WhatsApp sa rozhodli ukončiť podporu pre operačné systémy BlackBerry (aj BlackBerry 10), Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2 a Windows Phone 7.1. Tie majú vo všeobecnosti len mizivé zastúpenie na trhu oproti konkurenčným a podstate súčasnejším systémom.

Vývoj aplikácie pre tak širokú základňu platforiem je bezpochyby náročný a o možnej optimalizácii nehovoriac. Zo strany vývojárov tak ide vcelku o logický krok, stále sa však medzi nami nájde niekoľko jedincov, ktorí používajú aj staršie zariadenia s uvedenými operačnými systémami. Tí zrejme nadšení nebudú.

WhatsApp

Pozitívom je novinka, ktorá sa vám objaví po poslednej pripravovanej aktualizácii. Vývojári myslia aj na produktívnu stránku používateľov WhatsApp-u, preto do aplikácie pridali podporu pre zdieľanie dokumentov. Zatiaľ môžete pracovať len s PDF dokumentami, postupne však určite pribudnú ďalšie formáty. Ak vás teraz šéf v práci prichytí pri chatovaní, môžete sa vyhovoriť, že vám kolega odoslal faktúru alebo výkaz v pdf-ku.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]