Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8 bude mať všetky vymoženosti: Chystá sa Infinity displej...

Samsung Galaxy Note 8 bude mať všetky vymoženosti: Chystá sa Infinity displej aj predinštalovaný Android 7.1.1 Nougat

12
Samsung Galaxy Note 8
Koncept Samsung Galaxy Note 8 © Benjamin Geskin
Len minulý týždeň sa na internete objavilo krátke video, v ktorom nám neznámy človek ukázal niečo čo vyzeralo ako predný panel patriaci budúcemu Galaxy Note 8.

Nové informácie pochádzajúce z Holandska zas naznačujú, že pôjde o 6,3-palcový Infinity displej, teda to najlepšie čo Samsung momentálne vyrába. Infinity displej sa tento rok objavil na dvoch zariadeniach – Galaxy S8 a S8+.

V praxi to znamená, že aj Galaxy Note 8 ponúkne rovnaký pomer strán, ako S8, a to 18.5:9. Má to svoje výhody. Pozeranie filmov na displeji s takýmto rozlíšením je lepšie, pohlcujúcejšie.

Galaxy Note 8
Koncept Samsung Galaxy Note 8 © Benjamin Geskin

To čo zatiaľ nepoznáme je presné rozlíšenie displeja. Je pravdepodobné, že ponúkne rovnaké rozlíšenie, ako Galaxy S8 a S8+, a teda 2 960 x 1 440 pixelov, špekulácie zároveň hovoria o možnosti 4K panelu.

Veľkou témou pre debatu je aj snímač odtlačkov prstov. Nikto, až na samotný Samsung, snáď nevie či sa im podarí implementovať snímač priamo pod displej. Nie je žiadnym tajomstvom, že sa o to pokúšali aj pri Galaxy S8, no nepodarilo sa im to. Synaptics, firma, ktorá snímač vyvíja jednoducho nemala dosť času. Presunie sa teda snímač zo zadnej na prednú stranu? To je momentálne vo hviezdach.

Nakoniec, zariadenie by malo bežať na Android 7.1.1 Nougat a predstavené by mohlo byť už na IFA 2017 v Berlíne. Veľtrh začína 1. septembra 2017.