Úvod Zariadenia HTC U11 sa predáva veľmi dobre. Po dlhom období strát môže prísť...

HTC U11 sa predáva veľmi dobre. Po dlhom období strát môže prísť zisk

0
HTC U11 - smartfón s aktuálne najlepším fotoaprátom © DigitalTrends

Spoločnosti HTC sa v poslednom období príliš nedarilo. Štvrťrok od štvrťroku jej mobilná divízia vykazovala stratu a minuloročná vlajková loď sa nestretla s trhovým úspechom.

Kormidlo úspechu otáča aktuálna vlajková loď HTC U11. Prezident mobilnej divízie HTC, Chang Chia-lin uviedol, že súčasný top model sa predáva podstatne lepšie ako predchodcovia HTC 10 a HTC One M9.

Na niektorých trhoch má výrobca dokonca problém reagovať na vysoký dopyt po zariadení. Ide hlavne o americký trh.

HTC U11 síce nekráča v trende príťažlivých bezrámikových konštrukcií, no zaujal špičkovým fotoaparátom a inovatívnym spôsobom ovládania v podobe na tlak citlivých rámov konštrukcie.

Prezident ďalej prízvukoval, že nebudú zaplavovať trh nespočetným množstvom rôznych smartfónov. Sústredia sa na produkciu troch-štyroch zariadení ročne.

Cieľom výrobcu je znížiť prevádzkové náklady a konečne vykázať zisk, čo sa mu vzhľadom na úspešné trhové pôsobenie modelu HTC U11 môže podariť.

HTC U11
© cNet

Podľa predstaviteľa spoločnosti bude pre napredovanie HTC kľúčová rýchla 5G technológia. HTC prišlo na trh vôbec s prvým 4G smartfónom na svete a práve s nástupom 4G technológie rástla úspešnosť produktov tohto výrobcu.

Súčasnosť ale nemusí byť taká predvídateľná ako pred niekoľkými rokmi. Konkurenti ako Samsung či Huawei majú silné pozície a taktiež sa s rešpektom pozerajú na 5G technológiu, ktorá sa bude v najbližších rokoch rozširovať.

Na pretras prišla aj virtuálna realita. HTC vidí v rastúcom VR segmente obrovský potenciál. Prezidentka HTC menom Cher Wang hovorí, že náhlavná VR súprava HTC Vive je považovaná za najlepšiu. Firma si chce tento status udržať.

My len pripomíname, že headsetu HTC Vive patrí tretia priečka, čo sa predajnosti VR zariadení týka. Prvé miesto patrí Gear VR od Samsungu a druhé miesto obsadila PlayStation VR od Sony. Sony sa podarilo predať už viac ako jeden milión týchto súprav.