Úvod Zariadenia Virtuálna realita PlayStation VR dosiahla rekordný počet predaných kusov. Na Samsung to...

Virtuálna realita PlayStation VR dosiahla rekordný počet predaných kusov. Na Samsung to stále nestačí

5
PlayStation VR
PlayStation VR © Sony

Virtuálna realita už nie je iba výstrelkom pre technologických nadšencov. Pokrokovú technológiu si postupne osvojuje čoraz väčšia používateľská základňa.

Vypovedajú o tom aj najnovšie čísla, ktoré hovoria o významnom míľniku japonskej spoločnosti Sony.

Sony v minulom roku predstavilo headset pre virtuálnu realitu, ktorý je určený pre hernú konzolu PlayStation. Headset PlayStation VR si v týchto dňoch si zadovážilo už viac ako jeden milión zákazníkov, čo rozhodne stojí za pozornosť.

Sony si tak upevnilo druhú pozíciu na trhu so zariadeniami pre sprostredkovanie virtuálnej reality. Prvé miesto patrí kórejskému gigantovi Samsung a jeho riešeniu Gear VR. Samsung sa pýši až 5-timi miliónmi predaných kusov.

gear VR
Gear VR © Samsung

Na tretej priečke sa drží náhlavná súprava HTC Vive, ktorú si zadovážilo asi 420 000 zákazníkov. Súprave Oculus Rift patrí predajné číslo 243 000 kusov.

Headset PlayStation VR od Sony má ešte väčší potenciál. Hernú konzolu PlayStation 4 si kúpilo asi 60 miliónov zákazníkov, čiže priestoru na predaj ešte je dostatok.

Samsung je so svojou virtuálnou realitou vo výhode. Je lacnejšia (model 2017 približne 120 €) a pracuje so smartfónmi Samsung, ktoré sa vkladajú do headsetu. Headset PlayStation VR je podstatne drahší (okolo 380 €) a použiť ho môžete iba s konzolou PlayStation.

Pozitívne predaje potešia aj vývojárov hier pre virtuálnu realitu. Vlastníci PlayStation VR si zakúpili 5,25 miliónov hier a počas jedného hrania pri nich strávia v priemere 25 minút.