Úvod Google Google Pixel Google Pixel 2 pravdepodobne vyrobí LG: Nesie označenie „Taimen“

Google Pixel 2 pravdepodobne vyrobí LG: Nesie označenie „Taimen“

7
Zdroj: Wired

O chystaných vlajkových sa včera vynorili nové informácie. Tvrdia, že minuloročný Pixel XL tento rok nebude mať priameho nástupcu. Ide o zvláštnu informáciu, keďže doteraz sa hovorilo o tom, že Google testuje nie jeden, ani dva ale až tri rôzne modely Pixel a Pixel XL.

Nová správa tvrdí, že nástupca Pixel XL s označením „Muskie“ nakoniec nepríde. Namiesto toho by sa mala spoločnosť zamerať len na štandardný Pixel s označením „Taimen“.

To však nie je všetko. Hovorí sa aj o výrobcovi, ktorý by mal novinku vyrobiť. Nejde o nikoho iného, ako dobre známy LG, s ktorým má Google nadštandardné vzťahy. LG pre Google vyrobil legendárny Nexus 4, Nexus 5 a Nexus 5X.

Ak sú informácie naozaj správne, znamenalo by to, že LG bude tento rok exkluzívnym výrobcom Pixel smartfónu. Minuloročný Pixel a Pixel XL vyrobil HTC, ktorý má s Google a Nexusmi (a teraz aj Pixelmi) taktiež bohaté skúsenosti.

Konverzácia medzi zamestnancom Google a LG ohľadom bugu, ktorý našli v chystanom zariadení s označením Taimen

Ak by sme sa mali držať informácií, ktoré internetom kolujú už pár týždňov, Google má predstaviť dva smartfóny. Jeden z nich má označenie „Walleye“ a má byť priamym nástupcom minuloročného Google Pixel (5,0-palcový displej). Druhým má byť „Taimen,“ ktorý má byť ešte väčší než minuloročný Pixel XL. Momentálne nie je jasné, o aký veľký smartfón nakoniec pôjde, no podľa všetkého by mal ponúknuť podobne vysoký zobrazovací panel ako Galaxy S8 a LG G6. Tieto zariadenia totiž používajú displeje s pomerom strán 18:9, resp. 18,5:9.