Úvod Operátori 4ka 4ka má vážny problém: Ignoruje pravidlá roamingu, predplatené dáta v zahraničí neplatia!

4ka má vážny problém: Ignoruje pravidlá roamingu, predplatené dáta v zahraničí neplatia!

6
4KA a jej SIM karta

Najnovší slovenský operátor, 4ka, dnes predstavil svoju roamingovú ponuku, ak sa to tak teda dá nazvať. Ich ponuka by mala nasledovať pravidlá platné od 15. júna, ktorým sa podriadili všetci ostatní operátori. Vyzerá to však tak, že 4ka hrá inú hru.

Pravidlá sa týkajú využívania svojho telefónu, resp. predplatených minút, SMS a dát rovnako na Slovensku, ako aj v zahraničí. Do týchto pravidiel majú spadať aj balíčky a paušály. 4ka to ale na základe dnes uverejnených informácií obchádza, resp. nerešpektuje.

AndroidPortal.sk už 4ku kontaktoval so žiadosťou o poskytnutie detailnejších informácií, hlavne teda odôvodnenia, prečo ich balíčky v EÚ neplatia. Najmenší operátor si pre svojich zákazníkov pripravil náhradný balíček platný v EÚ čo podľa nášho výkladu pravidiel proti regulácii.

500 MB za 5 € na 15 dní

4ka do svojej ponuky pridala jeden nový roamingový balíček EÚ Dáta, ktorý vám za 5 € poskytne 500 MB objem dát platný 15 dní. Vzhľadom na to, že pre slovenský trh ponúka 1 GB dát za 1 € ide o výrazne nevýhodnejšiu ponuku.

Balíček si môžete aktivovať zaslaním SMS v tvare „EUDATA 1“ na číslo 950. Dáta z neho budú čerpané jedine vtedy, keď sa budete nachádzať mimo Slovenska.