Úvod Aplikácie Do prehliadača Chrome mieri skvelý widget pre vyhľadávanie. Takto ho aktivujete

Do prehliadača Chrome mieri skvelý widget pre vyhľadávanie. Takto ho aktivujete

0
© red.

Online vyhľadávanie je grom podnikania spoločnosti Google. Čím rýchlejšie a presnejšie vyhľadávanie poskytne, tým spokojnejší budú používatelia a prirodzene tiež samotná spoločnosť, ako aj jej klienti. 

Widget pre vyhľadávanie nájdeme priamo na domácej obrazovke mnohých smartfónov. Nie je však taký rýchly, ako priame vyhľadávanie prehliadača Chrome pre Android.

Google plánuje mobilné vyhľadávanie ešte zrýchliť, čoho dôkazom je nový a rozhodne skvelý widget pre vyhľadávanie, ktorý zatiaľ patrí vývojárskej verzii prehliadača Chrome pre Android.

Widget má rozmer 4 x 1 a podobu jednoduchého panela. Po umiestnení na domácu obrazovku môžete doslova okamžite vyhľadávať informácie priamo v prehliadači Chrome.

chrome
Vývojárska verzia prehliadača Chrome © Google Play

Po kliknutí na widget sa vám zároveň aktivuje softvérová klávesnica a automatické návrhy pre vyhľadávané výrazy. Ide síce o malú novinku, no nesmierne užitočnú. Dizajn widgetu by síce mohol byť príťažlivejší, no jeho funkčnosť je asi najrýchlejšia, s akou môžete v rámci mobilného vyhľadávania pracovať.

Chrome widget

Pokiaľ ste zvedaví ako my a nechce sa vám čakať na uvoľnenie funkcie pre stabilnú verziu prehliadača Chrome, nainštalujte si tú vývojársku. Chrome Dev sa nachádza bezplatne v obchode Google Play, odkiaľ si tento prehliadač môže stiahnuť prakticky každý.

Keďže ide o hrubú vývojársku verziu, prehliadač nemusí pracovať stabilne a korektne. Pri našom testovaní sme sa s väčšími problémami nestretli.

chrome

Po nainštalovaní aplikácie podržte prst na domácej obrazovke, zvoľte položku widgety, resp. miniaplikácie a v zozname nájdite vyhľadávací panel Chrome Dev. Následne ho už iba umiestnite na ľubovolné miesto na domácej obrazovke.

Ak používate klasický widget pre vyhľadávanie, umiestnite ho vedľa neho a porovnajte si rýchlosť vyhľadávania. Rozdiel si istotne všimnete.