Úvod Výrobcovia OnePlus Prvá fotografia z OnePlus 5 naznačuje vysokú kvalitu pri zlých svetelných podmienkach

Prvá fotografia z OnePlus 5 naznačuje vysokú kvalitu pri zlých svetelných podmienkach

4

Predstavitelia spoločnosti OnePlus len nedávno oznámili, že fotoaparát pripravovaného smartfónu OnePlus 5 bude vyladený expertmi zo spoločnosti DxO.

Už len táto oficiálna informácia napovedá, že OnePlus 5 dokáže zhotoviť fotografie minimálne nadštandardnej kvality.

Spoločnosť DxO stojí za známym štandardom DxOMark, ktorý skúma obrazovú kvalitu rôznych fotoaparátov, objektívov a aj mobilných zariadení.

Výrobca OnePlus dnes zverejnil na sociálnej sieti Twitter dve fotografie so žiadosťou, aby fanúšikovia uhádli, ktorá z nich bola zhotovená smartfónom OnePlus 5. Príspevok môžete vidieť nižšie.

Nemusíte byť experti, aby ste uhádli správne. Je jasné, že novej vlajkovej lodi výrobcu patrí svetlejšia snímka s pestrejšími farbami a lepšou úrovňou detailov. Lákať na ešte nepredstavený smartfón nekvalitnejšou fotografiou by asi nenapadlo nikoho.

OnePlus nám chce zároveň naznačiť, že model OnePlus 5 dokáže zhotoviť pekné fotografie aj za šera, resp. za zhoršených svetelných podmienok. Žiaľ, snímka v rámci príspevku je jediné, čo máme.

Fotografia sa zatiaľ nikde neobjavila v originálnej podobe vo vysokom rozlíšení. Určite by sme vďaka nej získali lepší pohľad na kvalitu fotoaparátu a hodili by sa tiež jej EXIF údaje.

Vďaka nim by sme zistili, či bola snímka naozaj zhotovená smartfónom OnePlus 5, aké má parametre a poprípade aj to, na akom mieste sa fotografovalo.

Čím bližšie premiéra OnePlus 5 je, tým viac informácií získavame. Smartfón bude predstavený v druhej polovici leta a príde s výkonným čipom Snapdragon 835 a najnovšou verziou OS Android.