Úvod Smartphony Dohady Smartfón Moto G5 Plus zachytený na fotografii. Prezradila parametre

Smartfón Moto G5 Plus zachytený na fotografii. Prezradila parametre

0
Motorola Moto G4 Plus

Prvé zmienky o pripravovanom smartfóne Moto G5 Plus sa objavili ešte začiatkom januára 2017. Jeho predošlá generácia bola, resp. stále je medzi používateľmi veľmi obľúbená.

Smartfón Moto G4 Plus totižto charakterizoval veľmi priaznivý pomer výbavy voči predajnej cene. Smartfón sa skutočne podaril, o čom sme sa presvedčili pri našom testovaní. Na jeho nástupcu sme teda poriadne zvedaví.

Čerstvá snímka zariadenia Moto G5 Plus, ktorá pravdepodobne pochádza z Brazílie, zobrazuje smartfón s nalepenou fóliou na displeji. Ide o originálnu fóliu, ktorá má displej zariadenia chrániť pri preprave v balení a na ktorej sa nachádzajú vyobrazené niektoré parametre.

Prekvapením je veľkosť uhlopriečky displeja. Všetky dohady smerovali k veľkosti 5,5 palca, no Moto G5 Plus bude mať menšiu, 5,2-palcovú obrazovku. Spojená bude s FHD 1080p rozlíšením. Smartfón bude mať teda ideálny univerzálny rozmer, ktorý môže ulahodiť väčšine. Spomenuté rozlíšenie sprostredkuje vzhľadom na danú veľkosť obrazovky dostatočne jemné podanie zobrazovaného obsahu.

Moto G5 Plus

Moto G5 Plus bude poháňať osemjadrový procesor s taktom 2,0 GHz (pravdepodobne Qualcomm Snapdragon 625). Istí si môžeme byť NFC technológiou, snímačom odtlačkov, 12 Mpx fotoaparátom s rýchlym zaostrovaním alebo 3000 mAh batériou s TurboPower nabíjaním. Fotografia síce neuvádza pamäťovú konfiguráciu, no pri zariadení sa skloňujú hodnoty 4 GB RAM / 32 GB ROM. OS Android vo verzii Nougat bude samozrejmosťou.

Predstavenie

Predpokladáme, že výrobca zariadenie predstaví počas podujatia MWC 2017, ktoré sa koná koncom februára v španielskej Barcelone. Okrem modelu G5 Plus by sme mali uvidieť aj premiéru menšej verzie Moto G5 bez prívlastku Plus. Tá dostane menšiu 5,0-palcovú uhlopriečku displeja.

K TÉME: RECENZIA Lenovo Moto G4 Plus: Skvelá šedá myš