Úvod Výrobcovia Samsung Samsung zverejní oficiálny dôvod explózií Galaxy Note 7 tento mesiac

Samsung zverejní oficiálny dôvod explózií Galaxy Note 7 tento mesiac

0

K smutnému príbehu o Galaxy Note 7 nám chýba posledných kúsok skladačky. Finále v podobe oficiálneho dôvodu explózií by sa malo stať realitou tento mesiac.

Informáciu priniesol juhokórejský denník JoongAng IlboSamsung začal vyšetrovať už v minulom roku vzápätí po tom, čo bol donútený stiahnuť phablet Galaxy Note 7 z trhu.

Indície smerovali k chybným batériám, preto Samsung použil batérie od iného dodávateľa a pokúsil sa Galaxy Note 7 vrátiť späť na trh. Zariadenia však začali opäť horieť. Za explóziami má stáť kombinácia viacerých faktorov. Samsung vyšetrovanie ukončil a s výsledkami by sa mal s verejnosťou podeliť v tomto mesiaci, konkrétnejšie v jeho polovici (január 2017 pozn. red.).

Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Uvidíme, do akej miery a či vôbec budú výsledky vyšetrovania korešpondovať so zisteniami nezávislých expertov. Odborníci zo spoločnosti Instrumental sa vyjadrili, že za explózie môže doslova agresívny konštrukčný dizajn.

V stručnosti, batéria bola podľa nich uložená vo veľmi tesnom priestore. Už len pri minimálnom zväčšení batérie (prirodzený proces) malo dôjsť k narušeniu jej plášťa, čo viedlo k požiarom.

K TÉME: Experti zrejme odhalili príčinu explózií batérií v smartfónoch Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 je minulosťou. Oveľa viac nás zaujíma, čo Samsung predvedie na podujatí CES 2017 alebo MWC 2017. Na um tiež prichádza Galaxy S8, ktorý má byť podľa predbežných dohadov vyprodukovaný v zmysle pokročilých inovácií.

V každom prípade si minimálne bývalí majitelia phabletu GN 7 zaslúžia poznať dôvod požiarov zariadenia, do ktorého investovali svoje nemalé prostriedky a následne ho museli vrátiť výrobcovi.