Úvod Zaujímavosti Experti zrejme odhalili príčinu explózií batérií v smartfónoch Samsung Galaxy Note 7

Experti zrejme odhalili príčinu explózií batérií v smartfónoch Samsung Galaxy Note 7

1
Samsung Galaxy Note7

Príbeh so smutným koncom menom Samsung Galaxy Note 7 je síce už za nami, stále sme sa ale nedozvedeli oficiálny dôvod, ktorý stojí za explodujúcimi akumulátormi.

Či sa niekedy vôbec oficiálneho odôvodnenia dočkáme je zatiaľ vo hviezdach. Nemalý kvalitatívny nedostatok sa rozhodli preskúmať experti zo spoločnosti Instrumental. Tí sa zaoberajú priemyselnými štandardmi a špecializujú sa na poskytovanie inžinierskych služieb a nástrojov.

Autori skúmania sa rozhodli smartfón Samsung Galaxy Note 7 rozobrať a do detailu preskúmať jeho útroby. Zistili, že konštrukčný dizajn, ktorý Samsung navrhol a vyrobil, je podľa ich slov až agresívny.

V jednoduchosti, okraje miesta, v ktorom je batéria uložená, sú až príliš tesné. Odborníci z Instrumental poznamenali, že akýkoľvek inžinier pracujúci v oblasti zaoberajúcej sa batériami vám povie, že je nutné nechať batérii určitý voľný priestor. Odhadom sa hovorí o 10 % tolerancii. Batéria sa totižto časom a používaním môže a väčšinou aj zväčší, tzv. nafúkne. Ide o minimálne hodnoty, no aj tie stačia na to, aby došlo k narušeniu plášťa batérie pri prípadnom styku s ostrým okrajom alebo hranou. Obzvlášť, ak je batéria v priestore umiestnená na doraz.

Odborníci pri skúmaní smartfónu Galaxy Note 7 nenechali nič na náhodu. Pripravili si aj hasiaci prístroj
Odborníci pri skúmaní smartfónu Galaxy Note 7 nenechali nič na náhodu. Pripravili si aj hasiaci prístroj

Štíhla konštrukcia smartfónu Samsung Galaxy Note 7 si tak zrejme vybrala až neočakávanú daň v podobe stiahnutia z trhu a poškodeného renomé značky. Fotografie inkriminovaného kritického miesta si môžete pozrieť nižšie.

galaxy_note_7

Pripomíname, že nejde o oficiálny verdikt. Samsung pri svojom prípadnom skúmaní môže odhaliť inú príčinu, poprípade technické okolnosti, ktoré s výbuchom mohli súvisieť. Každopádne má ale vysvetlenie vyššie logiku.