Úvod Výrobcovia Google Skúšali ste vyhľadávať hlasom? Google uložil všetky nahrávky, tu ich nájdete a...

Skúšali ste vyhľadávať hlasom? Google uložil všetky nahrávky, tu ich nájdete a môžete vymazať!

2

Google už tak, ako by ste mohli čakať, ukladá takmer všetko, vrátane príkazov počas hlasového vyhľadávania. Ak ste to aj nevedeli, možno ste tušili, že sa niečo podobné deje aspoň sčasti. Tak či tak, možno oceníte informáciu o tom, kde svoje nahrávky nájdete a ako ich z internetu vymazať.

V zozname na tomto odkaze nájdete všetky vaše nahrávky, pomocou ktorých ste sa snažili vyhľadávať v Googli. Spolu s prichádzajúcimi domácimi asistentmi, ktoré sú ovládané takmer výlučne hlasom je dobré vedieť, kde sa schováva to, čo Googlu prezradíte.

Nenechajte sa však vystrašiť, Google zbiera takmer všetko, čo na internete spravíte. Je však natoľko solídny, že nám dáva možnosť tieto informácie vymazať. Či už ide o vašu polohu alebo to, čo radi vyhľadávate. Šťastie, že sa do tohto zoznamu nezapisujú vyhľadávania z režimu Incognito, všakže.

google-hlas-1
Po kliknutí na tri bodky v pravom hornom rohu sa vám otvorí menu s možnosťou vymazania vyhľadávaní

Samotné vymazanie však nie je tak jednoduché, ako napríklad „OK Google, vymaž moju históriu vyhľadávaní“. Aby ste toho docielili, musíte zamieriť na spomínaný odkaz, kliknúť na tri vertikálne bodky v pravom hornom rohu a potom na „Delete activity by“.

google-hlas-2
Vyberte časový úsek a kliknite na Delete čo vymaže vašu históriu hlasového vyhľadávania

Potom je už len na vás, aké časové obdobie pre vymazanie zvolíte. Na výber máte vymazanie histórie za dnes, včera, posledných 7 dní, 30 dní a za celý čas, teda all time.