Úvod Výrobcovia LG LG predstaví na podujatí CES 2017 vznášajúci sa reproduktor

LG predstaví na podujatí CES 2017 vznášajúci sa reproduktor

2

Vznášajúce sa, resp. levitujúce reproduktory sa začali hojnejšie objavovať v ešte stále aktuálnom roku 2016. Za futuristickým poňatím reprodukcie hudby stojí obyčajný elektromagnetizmus. 

Napriek tomu sú tieto zariadenia fascinujúce a netradičné, keďže na niečo, z čoho nevytŕčajú káble, ničoho sa to nedotýka a zároveň z toho vychádza hudba, sa veľmi dobre pozerá.

LG svoj levitujúci reproduktor predstaví v priebehu januára na podujatí CES 2017 v Las Vegas. Malý reproduktor sa vznáša nad svojou základňou, do ktorej výrobca okrem iných komponentov umiestnil subwoofer. Výšky a stredy naopak ponechal menšiemu vznášajúcemu sa reproduktoru.

LG

Základňa bude zároveň slúžiť ako nabíjačka pre reproduktor. Nad jeho povrchom sa reproduktor dokáže udržať 10 hodín. Potom začne pomaly klesať až sa dotkne základne a začne sa nabíjať. Hudba pritom môže hrať nepretržite.

Oficiálnu cenovku tohto pozoruhodného zariadenia sa dozvieme až na spomínanom podujatí. Aj keď reproduktor zrejme nebude podávať zvuk špičkovej štúdiovej kvality, na ozvučenie domácnosti bude stačiť. Zároveň pôjde o skvelý doplnok modernej domácnosti. Vznášajúca sa elektronika sa len tak u niekoho nevidí.