Úvod Smartphony Dohady Smartfón Nokia sa objavil v testovacom štandarde Geekbench. Predstavuje skromný základ

Smartfón Nokia sa objavil v testovacom štandarde Geekbench. Predstavuje skromný základ

0
© Android Muffins

S blížiacim sa koncom roka sa objavuje čoraz viac informácií o nových a rozhodne očakávaných Nokia smartfónoch. Tie najnovšie prezradil testovací štandard Geekbench

Objavilo sa v ňom zariadenie s názvom Nokia Pixel. Je viac ako isté, že ide o pracovné pomenovanie a skutočný komerčný názov bude iný. V tomto prípade ide o model, ktorý bude symbolizovať úplný základ.

Prezrádza to skromný čipset Snapdragon 200, ktorý dopĺňa 1 GB kapacita operačnej pamäte RAM a grafika Adreno 302. Smartfónu ale nebude chýbať technológia rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0 a najnovší Android 7.0.1 Nougat. Na prvý pohľad nič moc.

nokia

Už skôr však bolo známe, že sa Nokia nevráti na trh so smartfónom ale smartfónmi. Možno pribudne aj tablet. Výrobcovia, ktorí za značkou Nokia stoja, zrejme pripravia smartfón z každej kategórie. Od tej základnej, ktorú môžeme vidieť teraz, po strednú triedu až high-end model.

Nokia strednej triedy by mala ponúknuť výkon čipsetu Snapdragon 430 s taktom ôsmich jadier na úrovni 1,4 GHz, 3 GB operačnú pamäť, grafiku Adreno 505 a prirodzene poslednú verziu OS Android 7.0 Nougat.

nokia-android1

Najvyššie radený model dostane QHD 1440p rozlíšenie displeja, kovové jednoliate telo a procesor Snapdragon 820/821. Oficiálne odhalenie noviniek očakávame na podujatí MWC 2017, ktoré sa koná začiatkom budúceho roka v Barcelone (od 27. feb. – 2. mar.).

Na tomto podujatí si totižto rezervovala pódium spoločnosť HMD Global. Tá vlastní licenciu na značku Nokia a práve ona bude vyvíjať, propagovať a ponúkať odberateľom nové Nokia smartfóny.