Úvod Novinky Zaujímavosti Koľko by stál hovor mimozemšťana E.T. domov? Konečne to niekto spočítal

Koľko by stál hovor mimozemšťana E.T. domov? Konečne to niekto spočítal

15
Kto by nepoznal dojímavý film o najslávnejšom mimozemšťanovi E.T., ktorý sa chcel zúfalo dovolať domov? Film Stevena Spielberga prišiel do kín už pred 34 rokmi. No až teraz vieme, aká čiastka by bola uvedená na faktúre za telefón, ak by sa mu hovor podarilo skutočne zrealizovať.

Autori stránky TollFreeForwarding.com sa rozhodli, že túto nezodpovedanú otázku konečne vyriešia. V dobe, keď bol film natáčaný, boli v USA bežné tzv. „long distance calls“, čiže hovory na veľkú vzdialenosť, za ktoré si volajúci zaplatili viac, ako bolo bežné. V súčasnosti už nejestvujú a majú podobu medzinárodných hovorov s jednotnými sadzbami pre rôzne časti sveta.

et_phone

K výpočtu ceny hovoru E.T. na planétu Brodo Asogi, ktorá sa nachádza mimo našej galaxie, použili autori cenu 10-minútového hovoru do rôznych kútov sveta, ktorú potom spriemerovali, aby zistili priemernú cenu za 1 míľu.

Koľko by teda stálo volanie mimozemšťana E.T. na svoju domovskú planétu? 76 biliárd dolárov. Aby sme boli presní – 76 424 516 944 816 700 dolárov. Pre predstavu, je to ako keby sme Spielbergov majetok (3,7 miliardy dolárov) vynásobili dvoma miliónmi.

Ak by vás zaujímalo, koľko by stál hovor mimozemšťana E.T. do iných častí rozľahlého vesmíru, či už v našej galaxii alebo mimo nej, môžete sa pozabávať v interaktívnej grafike, ktorú autori pripravili.