Úvod Sociálne siete Instagram Instagram vám bude posielať upozornenia, ak si niekto urobí snímku obrazovky s...

Instagram vám bude posielať upozornenia, ak si niekto urobí snímku obrazovky s vašou fotografiou

0
© digitaltrends.com

Niektorí používatelia foto sociálnej siete Instagram hlásia jej nový prvok bezpečnosti. Objavil sa po poslednej aktualizácii. Zatiaľ nie je jasné, či ide o plošnú novinku, alebo len o obmedzené používateľské testovanie.

Instagram vám pošle upozornenie, ak si niekto vytvorí snímku obrazovky, na ktorej bude vaša zdieľaná fotografia. Pozor, funkcionalita sa týka len dočasného obsahu zaslaného prostredníctvom funkcie príbehov.

Snímky obrazovky fotografií z profilov alebo ostatných zdieľaných fotografií nebudú spojené s upozornením. Túto novinku si Instagram požičal od Snapchatu, v podstate rovnako, ako samotné príbehy. Upozornenie určite mnohých odradí od toho, aby si snímku obrazovky urobili. Na druhú stranu, ak by dotyčný veľmi chcel, môže vašu fotografiu zachytiť iným záznamovým zariadením. Napríklad fotoaparátom druhého smartfónu.

instagram

Pokiaľ vo všeobecnosti nechcete, aby vaše snímky lietali hore-dole po internete, nastavte si profil Instagramu ako súkromný. Každého sledovania chtivého užívateľa tak budete musieť najskôr schváliť, a až potom uvidí vaše fotografie. Medzi sledovateľmi majte len svojich priateľov alebo aspoň minimálne známych.

instagram

Samozrejme, pokiaľ spravujete firemný profil, poprípade sa venujete fotografovaniu na profesnej úrovni, ste lovec lajkov alebo zdieľate fotografie, ktoré nie sú z vášho súkromia, takéto nastavenie nie je namieste.

Novinka sa objavila v poslednej verzii aplikácie Instagram pre iOS. Je viac ako isté, že Android aplikácia novinku v blízkej budúcnosti obdrží tiež. Pokiaľ sa teda osvedčí. Zastaviť ju môže len výrazne negatívna spätná odozva, poprípade technické problémy. Ani s jednou možnosťou ale pravdepodobne počítať nemusíme.