Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P9 je úspešný. Spoločnosť ohlásila miliónové predaje

Huawei P9 je úspešný. Spoločnosť ohlásila miliónové predaje

0

Spoločnosť Huawei predstavila model Huawei P9 v apríli tohto roku. Dopĺňa ho väčší súrodenec s prívlastkom Plus, ale aj skromnejšia verzia s označením Lite.

Zlatá stredná cesta sa osvedčila. Duálne Leica fotoaparáty alebo elegantné štíhle telo z kovu učarovalo veľkému počtu záujemcov. Celkovo čínsky gigant predal do súčasnosti 9 miliónov kusov smartfónov Huawei P9.

Najlepšie sa smartfóny predávali v domovskej krajine v Číne a v Európe. V prípade Európy si Huawei pomohol masívnym marketingovým impulzom, ktorý zahŕňal video spoty v televíziách alebo spolupráce s osobnosťami verejného diania.

huawei P9

Okrem toho Huawei predstavil na septembrovom veľtrhu IFA 2016 v nemeckom Berlíne dve nové farebné prevedenia pre tento populárny model smartfónu. Išlo o sýtu červenú a modrú povrchovú úpravu.

Spoločnosť Huawei je aktuálne tretím najväčším výrobcom smartfónov na svete. V ceste na vrchol mu stoja len Apple a Samsung. Generálny riaditeľ spoločnosti Richard Yu dokonca uviedol, že v najbližších dvoch rokoch plánujú predbehnúť Apple. Cieľ určite náročný, no nie nesplniteľný. Detaily o smartfóne nájdete v článku z oficiálneho predstavenia.

K TÉME: Huawei P9 a Huawei P9 Plus oficiálne: Fotoaparát Leica a čipset Kirin 955