Úvod Výrobcovia Huawei Huawei: Do 2 rokov predbehneme Apple a budeme 2. najväčší výrobca smartfónov

Huawei: Do 2 rokov predbehneme Apple a budeme 2. najväčší výrobca smartfónov

4

Riaditeľ Huawei, Richard Yu v rozhovore publikovanom serverom Reuters povedal, že sa do dvoch rokov chcú stať 2. najväčším výrobcom smartfónov na svete. Tým by 2. priečku ukradli Apple. Na aktuálneho lídra, Samsung, ešte nemá.

Huawei sa momentálne nachádza na 3. priečke, takže ich očakávania nie sú až tak prestrelené. Podľa Strategy Analytics Huawei minulý štvrťrok predal 33,6 miliónov zariadení , čo predstavuje až 9 % podiel na trhu. Apple, na druhú stranu mal 12 % podiel na trhu, pričom sa mu podarilo predať 45,5 miliónov zariadení. Nateraz neohrozený Samsung kraľuje s 20,1 % podielom a 75,3 miliónmi predaných zariadení.

Viac zákazníkov na úkor Apple a Samsungu

Yu poznamenal, že pokrokové a zatiaľ nerozšírené technológie, ako napríklad umelá inteligencia, virtuálna a rozšírená realita im majú pomôcť prekonať Apple. Predstaviteľ Huawei ďalej veľmi jasno a presvedčivo povedal, že ich spoločnosť si zákazníkov vyhrá na úkor Apple, ktorý nepredstavil nič závratné a Samsungu, ktorý musel zrušiť predaj a výrobu Galaxy Note 7. Obe spoločnosti však už na budúci rok plánujú novú generáciu svojich zariadení, ktoré by latku mali posunúť opäť o čosi vyššie.

Huawei len včera predstavil svoju novú vlajkovú loď, Mate 9. Ponúka veľký displej a výkonné špecifikácie. Výrobca dokonca spolupracoval aj s Porsche Design, aby nám priniesol prémiovú verziu, bez akýchkoľvek kompromisov.