Úvod Huawei Huawei Mate 9 Huawei Mate 9 Porsche Design: Vyzerá ako športiak a ponúka QHD AMOLED...

Huawei Mate 9 Porsche Design: Vyzerá ako športiak a ponúka QHD AMOLED displej!

8

Huawei si pre predstavenie svojej novej vlajkovej lode vybral Nemecko. Podľa všetkého to nebolo len tak, pre nič za nič. Dcérska spoločnosť automobilky všetkých prekvapila špeciálnou, limitovanou edíciou Huawei Mate 9 Porsche Design. Táto divízia už v minulosti navrhla smartfón, no spolupráca s Huawei je úplne nová.

Porsche Design založil vnuk Ferdinanda Porsche, ktorý okrem iného, ešte v roku 1963 navrhol aj dizajn ikonického Porsche 911. Okrem Porsche na navrhnutí nového Mate 9 spolupracovala aj ďalšia legendárna nemecká firma, Leica. Vyzerá to tak, že Huawei sa rozhodol z Mate 9 spraviť doslova značkový telefón.

huawei-mate-9-porsche-design-2

Ostrejší AMOLED displej a menšia konštrukcia

Mate 9 Porsche Design je menší, než jeho verzia určená pre širokú verziu. Ponúka zakrivený 5,5-palcový displej, ktorý je ostrejší (Quad HD 534ppi vs 1080p 373ppi). Okrem toho ide o AMOLED panel. Zariadenie je dokonca tenšie (7,5mm) a ľahšie (169g). Je to celkom prekvapujúce, keďže do jeho útrob sa Huawei podarilo vtesnať rovnako veľkú, 4 000 mAh batériu.

huawei-mate-9-porsche-design-5

Kirin 960, 6GB RAM a 256GB pamäte

Telefón poháňa procesor Kirin 9606 GB operačnej pamäte RAM. Multimédiá uložíte na 256 GB vnútornú pamäť. Naopak, oproti klasickej verzii stratíte microSD slot, no to vám asi prekážať nebude.

Zadnú stranu zdobí 12 Mpx farebný fotoaparát20 Mpx čierno-biely fotoaparát s logom Leica. Ide o druhú generáciu dvojice senzorov, ktoré Huawei Mate 9 využíva, aby zachytil viac detailov. Dvojica senzorov taktiež ponúka 2x digitálny zoom.

Superrýchle nabíjanie cez SuperCharge

Vrátime sa ešte k 4 000 mAh batérii, ktorá je naozaj zaujímavá. Špeciálna technológia Huawei SuperCharge dokáže priam zázraky. Krátkych 20 minút nabíjania telefón nabije na celý deň používania, ešte kratších 10 minút nabíjania stačí na pozretie dvoch plnohodnotných filmov.

Prémiová cena

Teraz už o cene a pri tejto sekcii sa radšej posaďte, nebude to príjemné. Telefón sa už v decembri začne predávať v priamo cez Porsche. Špeciálna verzia vás ale vyjde na 1 395 EUR.

huawei-mate-9-porsche-design-2
huawei-mate-9-porsche-design-3
huawei-mate-9-porsche-design-4
huawei-mate-9-porsche-design-5
huawei-mate-9-porsche-design-6
huawei-mate-9-porsche-design-7