Úvod Výrobcovia LG LG G6 bude predstavený budúcu jar. Neponúkne však modulárnu konštrukciu

LG G6 bude predstavený budúcu jar. Neponúkne však modulárnu konštrukciu

0
© redakcia

Spoločnosti LG rozhodne patria plusové body za inovačnú odvahu, ktorú sme mohli vidieť pri smartfóne LG G5. Modulárna konštrukcia bola jedinečná.

Prvotné ovácie vzápätí prekonali negatíva. High-end model sa už od začiatku potýkal s chladným trhovým prijatím a v neposlednom rade aj s kvalitatívnymi nedostatkami.

Mnoho užívateľov sa sťažovalo na nedokonalú konštrukciu, chybné moduly alebo iné, viac či menej podstatné chybičky krásy. V silnej high-end konkurencii tak nemal model LG G5 v podstate šancu uspieť. Svet smartfónov je rýchly a neúspech môže trvať len do obdobia uvedenia novej generácie.

V prípade LG G5 by sme mali jeho novú generáciu uvidieť už na jar roku 2017. Fanúšikov odvážnych inovácií a výrobcu LG zrejme sklame výstup periodika ET News. Podľa ich zdrojov, model LG G6 nebude modulárny, ale ponúkne klasickú uzavretú konštrukciu. Výrobca už jednoducho nechce riskovať a chce sa vrátiť k predajným úspechom.

LG G5
LG G5

Ak sa pozrieme do minulosti, smartfóny LG G2 a LG G3 sa predávali veľmi dobre a veľmi dobré aj boli. Model LG G4 už zaznamenal miernu stagnáciu, stále však išlo o veľmi pozitívne hodnotený smartfón. V našej redakcii vyhrala hlavne jeho ergonómia a komfort pri manipulácii. LG G5 bol prepadák a ďalší podobný exces už mobilná divízia LG nechce dopustiť.

Spoločnosť by totižto mohol postihnúť rovnaký osud, ako výrobcu HTC. Ten s červenými číslami bojuje už nejaký ten piatok. Produkcia nových Pixel smartfónov pre Google, ktoré sú na mnohých trhoch vypredané, túto spoločnosť našťastie vracia späť do hry.

Snáď sa k netradičnejším inováciám v segmente smartfónov, ktoré radi vidíme, prichýli iný výrobca.