Úvod Výrobcovia Google Minuloročný tablet Google Pixel dostane menšieho 7″ súrodenca

Minuloročný tablet Google Pixel dostane menšieho 7″ súrodenca

1
Logo Google Pixel

Spoločnosť Google plánuje 4. októbra predstaviť nové zariadenia pod novým referenčným názvom Pixel. Ten nahradí zaužívané Nexus pomenovania.

Vieme, že Google predstaví dvojicu high-end smartfónov s označením Pixel a Pixel XL. Tieto smartfóny sa budú líšiť hlavne vo veľkostiach displeja. Okrem toho očakávame predstavenie náhlavnej súpravy pre virtuálnu realitu Daydream VR a 4K verziu digitálneho multimediálneho prehrávača Chromecast.

Dnes sme sa však dozvedeli čerstvé informácie o ďalšom pripravovanom zariadení, ktorého názov bude disponovať slovom Pixel. Na mysli máme nový tablet, ktorý doplní minuloročný Pixel C. Ten z minulého roka má uhlopriečku displeja veľkú 10,2 palca a tento rok uvidíme menšieho súrodenca.

Minuloročný 10-palcový Google Pixel C
Minuloročný 10-palcový Google Pixel C

Konkrétne pôjde o 7,0-palcový tablet, ktorý dostane do výbavy aj 4 GB operačnú pamäť RAM. O jeho produkciu sa postará čínsky gigant Huawei. Huawei má na svedomí napríklad tiež minuloročný Google Nexus 6P. Zatiaľ sa na verejnosti neobjavili žiadne fotografie ani ďalšie informácie. Rôzne zdroje však na seba určite nenechajú dlho čakať a čoskoro sa toho dozvieme viac.