Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 POZOR: Galaxy Note 7 na Slovensku získava aktualizáciu. Obmedzuje batériu na 60%

POZOR: Galaxy Note 7 na Slovensku získava aktualizáciu. Obmedzuje batériu na 60%

Aktualizácia veľká 319,90 MB limituje kapacitu batérie na Note 7 na 60%. Samsung tak chce ochrániť svojich zákazníkov.

7

Na Slovensko v uplynulých hodinách dorazila aktualizácia na najnovšiu vlajkovú loď spoločnosti Samsung, problematický Galaxy Note 7. AndroidPortal.sk o tom získal informácie od čitateľov, ktorí správu potvrdili zaslaním screenshotov.

Niektoré kusy Galaxy Note 7 Samsung vybavil chybnými batériami, čo spôsobuje, že sa pri nabíjaní alebo nadmernej záťaži prehrievajú a môžu explodovať. Vo svete už evidujú niekoľko sto takýchto incidentov, často končiacich zranením alebo poškodeným majetkom.

Výrobca okamžite spustil globálne zvolávanie všetkých predaných Note 7, pričom majiteľom okamžite ponúkol možnosť výmeny za úplne nový kus rovnakej konfigurácie. Ani to ale nezabránilo ľuďom pri používaní zariadenia.

samsung-galaxy-note-7-aktualizacia-60-percent-5

 

Spoločnosť sa preto rozhodla konať, povedzme, drastickejšie. Na prvú várku Note 7, v ktorej sa môžu nachádzať aj kusy s chybnými batériami vysiela OTA aktualizáciu, ktorá natvrdo limituje kapacitu batérie na 60%. Samsung tvrdí, že týmto krokom by mal zabrániť prípadnej explózii. Spolu s aktualizáciou Samsung zasiela aj správu, v ktorej majiteľa Note 7 vyzýva na okamžitú výmenu.

Čo hovoríte na tento krok? Páči sa vám ako Samsung zareagoval alebo to preháňa?

Ďakujeme Jozef a Marian za dodanie informácií a screenshotov!

samsung-galaxy-note-7-aktualizacia-60-percent-1
samsung-galaxy-note-7-aktualizacia-60-percent-2
samsung-galaxy-note-7-aktualizacia-60-percent-3
samsung-galaxy-note-7-aktualizacia-60-percent-4