Len včera sme vás informovali o potencionálnej existencii prerasteného smartfónu Samsung Galaxy J MAX a vzápätí sme sa, trochu nečakane, dočkali jeho oficiálneho predstavenia.

Ako bolo avizované včera, model Galaxy J MAX disponuje obrím 7,0-palcovým displejom s WXGA rozlíšením, čiže 1280 x 800 pixelov. Poriadne veľký smartfón poháňa štvorjadrová výkonnostná jednotka s taktom 1,5 GHz a čo sa týka ostatných špecifikácií, uspokojiť sa budeme musieť len s 1,5 GB operačnou pamäťou RAM.

Poteší však podpora microSD kariet pre rozšírenie inak štandardného 16 GB interného úložiska. Do tela s rozmermi 186,9 × 108,8 × 8,7 mm sa vtesnala 4000 mAh batéria a fotoaparáty si podelili 8 Mpx a 2 Mpx rozlíšenie. Po zapnutí modelu Galaxy J MAX na vás bude čakať Android vo verzii 5.1 Lollipop.

Galaxy J MAX

Zaujímavosťou smartfónu je pribalené príslušenstvo. Samsung si uvedomuje, že telefonovanie so 7,0-palcovým smartfónom môže vyzerať komicky, preto v balení nájdete aj Bluetooth slúchadlo, cez ktoré môžete komunikovať. Pri Samsungu Galaxy J MAX budete môcť využiť 4G konektivitu v rámci dvojice aktívnych SIM kariet.

Galaxy J MAX

Samsung Galaxy J MAX si odbije trhovú premiéru koncom tohto mesiaca v Indii s cenou približne 200 dolárov. V Indii bol dnes okrem toho zariadenia uvedený aj ďalší kúsok z dielne kórejského giganta. Ide o smartfón Galaxy J2, ktorý je jedinečný novou notifikačnou diódou Smart Glow a optimalizáciou Turbo Speed Technology.