Chvíľami to vyzeralo, že nadrozmerným uhlopriečkam displejov smartfónov je koniec. 5,7-palcový štandard phabletov, ktorý v minulosti viac-menej nastolil Samsung Galaxy Note 3 je dávno prekonaný. 

Pri posledných modeloch smartfónov rôznych výrobcov dokonca aj zariadenia z Galaxy Note línie vyzerajú ako kompakty. Preteky o čo najlepší smartfón s obrím displejom odštartoval v poslednej dobe čínsky líder Xiaomi s modelom Mi Max. Jeho 6,44-palcový displej dopĺňajú tiež slušné parametre a ešte slušnejšia cenovka, ktorá sa pohybuje od 200 do 270 eur v závislosti od konfigurácie.

V posledných dňoch prešiel certifikáciou aj počin z dielne výrobcu Huawei. Ten nesie označenie V8 Max, ktorý sa chváli obdobne veľkým zobrazovacím panelom. Spomenieme ešte smartfón Lenovo Phab 2 Pro s rovnako veľkým 6,4-palcovým QHD displejom.

Kórejský gigant Samsung zrejme nechce nechať nič na náhodu a do tohto segmentu vystrelí tiež. Tradične spoľahlivý zdroj menom Evan Blass, na sociálnej sieti Twitter známy ako @evleaks, vyrukoval s informáciou, že Samsung chystá uvedenie smartfónu Galaxy J MAX.

Galaxy J MAX

Samsung Galaxy J MAX ale prekoná vyššie spomínané smartfóny. Jeho displej má mať monštruóznych 7 palcov, čo je v podstate tablet. Samsung Galaxy J MAX by mal disponovať dual SIM funkcionalitou v rámci 4G LTE konektivity. Keďže ide o veľmi čerstvé správy, viac informácií o parametroch nemáme.

Či sa smartfón Galaxy J MAX skutočne dočká oficiálneho trhového štartu je v týchto chvíľach otázne. Pri Samsungu ale môžeme očakávať čokoľvek.