Po niekoľkých dohadoch, ktoré sa týkali hlavne nového prevedenia notifikačného svetla Smart Glow pripravovaného modelu Galaxy J2 (2016) tu máme oficiálne odhalenie.

Smartfón Samsung Galaxy J2 (2016) sa objavil na indických internetových stránkach kórejského Samsungu. Už z názvu je jasné, že smartfón bude mieriť do entry-level segmentu zariadení.

Samsung Galaxy J2 (2016) ponúkne 5,0-palcový displej s HD 720p rozlíšením, dual-core procesor s taktom 1,5 GHz, 1,5 GB operačnú pamäť RAM a 8 GB interné úložisko. To je našťastie možné „nafúknuť“ prostredníctvom pamäťových microSD kariet. 2600 mAh batéria bude danej špecifikácii stačiť bohate. Na zadnej strane nájdeme 8 Mpx fotoaparát a vpredu skromnejšiu 2 Mpx kameru.

Samsung Galaxy J2 (2016), ktorý sa bude predávať v zlatom, čiernom a bielom prevedení meria 142,4 x 71,1 x 8,0 mm a beží na operačnom systéme Android 6.0 Marshmallow. Smartfón je unikátny použitím nového spôsobu zobrazovania notifikácií. Okolo jeho fotoaparátu výrobca umiestnil akýsi LED prstenec, ktorý môže žiariť rôznymi farbami. Pre každé upozornenie si budete môcť nastaviť originálne prevedenie zobrazenia. Pri každej notifikácii tak budete vedieť o čo ide ešte skôr, ako sa pozriete na displej.

smart glow

Model Galaxy J2 (2016) prichádza s ešte jednou inováciou. Ide o technológiu Turbo Speed Technology, ktorá v podstate optimalizuje procesy bežiace v smartfóne tak, aby ste konkrétnu operáciu dokončili v čo najkratšom možnom čase. Samsung tvrdí, že je smartfón takýmto spôsobom rýchlejší až o 40 %, oproti iným smartfónom s dvojnásobnou kapacitou operačnej pamäte RAM. O tejto skutočnosti by sme sa naozaj radi presvedčili na vlastné oči prsty.

Smartfón sa začne predávať najskôr v Indii s cenou 145 dolárov.