Legendárny fínsky výrobca mobilných telefónov Nokia sa pravdepodobne vráti späť na mobilný trh s novým smartfónom. Túto skutočnosť spoločnosť vlastne potvrdila už pred pár mesiacmi.

So spoločnosťou Nokia to ale bude trochu inak. Výrobca nové smartfóny nebude navrhovať ani vyvíjať. Tieto zariadenia budú vyrábať licencovaní ázijskí partneri spoločnosti, ktorým spoločnosť dovolí používať značku Nokia.

Zdá sa, že na ceste je prvé dielo, ktoré vzíde z tohto partnerstva. Na verejnosti sa objavil render modelu (tit. obr), ktorý so  sebou nesie pomenovanie Nokia P1. Tá bude samozrejme bežať na operačnom systéme Android. Viac informácií v tejto chvíli o zariadení neexistuje a v podstate ani nie je isté, či ide o reálnu podobu smartfónu.

Spoločnosť Nokia a jej partneri nemôžu na základe zmluvy s Microsoftom, predávať žiadne smartfóny s logom Nokia do tretieho štvrťroku 2016. Ultimátum ale čoskoro vyprší a bola by škoda, keby sa výrobca aspoň nepokúsil opäť preraziť na trhu. Hlavne v konkurencii čínskych lacných smartfónov to však rozhodne nebude mať ľahké.

Pripomeňme si, že tablet Nokia N1 začiatkom roka 2015 zaznamenal slušný predajný úspech. Aj keď išlo o obmedzenú dávku počtu kusov, tablet predčil očakávania.

V ARCHÍVE: Android tablet Nokia N1 sa vypredal do niekoľkých minút. Opäť