Ak sa vám zdajú napríklad smartfóny z Galaxy Note línie prerastené a zbytočne veľké, v kontraste s niektorou konkurenciou sú ešte v celku kompaktné. 

Stačí sa pozrieť na nedávno predstavený Xiaomi Mi Max so 6,44″ displejom alebo Lenovo Phab2 Pro s obdobne veľkým 6,4″ zobrazovacím panelom. Tieto dva modely z dielní čínskych výrobcov zrejme v blízkej budúcnosti doplní tretí čínsky hráč s logom spoločnosti Huawei.

Čínsky telekomunikačný úrad (TENAA) totižto aktuálne certifikoval zariadenie s názvom Huawei V8 Max, ktoré disponuje obrím 6,6 palcovým displejom. V tomto prípade by sa už dalo hovoriť o kompaktnom tablete, stále však ide o smartfón. Rozlíšenie zobrazovacej jednotky bude napriek veľkosti veľmi jemné. Čínsky gigant siahol po Super AMOLED displeji s QHD 1440p rozlíšením.

Smartfón bude poháňať osem jadrový procesor Kirin 950 s taktom jadier na úrovni 2,3 GHz, 3 GB operačná pamäť RAM a dáta si nájdu miesto v 32 GB internom úložisku. Samozrejmosťou je slot na microSD karty.

huawei

Fotoaparát si podelia rozlíšenie v režime 13 Mpx / 8 Mpx, kapacita akumulátora sa zastavila na hodnote 4400 mAh, a Huawei V8 Max váži 219 gramov pri rozmeroch 178,8 x 90,9 x 7,2 mm. Zariadenie bude teda relatívne veľmi štíhle.

huawei

Na informácie o cene alebo dostupnosti je ešte priskoro. Je vôbec otázne, či sa Huawei V8 Max dostane aj do globálnej distribúcie. Veľké obrazovky obľubujú hlavne používatelia z ázijských krajín aj keď nepochybujeme o tom, že by si tento tableto-smartfón našiel majiteľa aj v našich končinách.