Lenovo na dnešnej konferencii TechWorld 2016 tak trochu prekvapilo predstavením nového smartfónu Phab2 Pro. Prekvapením nie je ani tak samotné predstavenie, ako skôr komerčná trhová dostupnosť.

Spoločnosť Lenovo totižto tento smartfón vyvíjala s gigantom Google, ktorý v rámci spolupráce inicioval technológiu nazývanú ako Project Tango. Project Tango dokáže vďaka senzorom a špeciálnej kamere rozpoznávať trojrozmerné objekty, a získať presné informácie o svojej polohe. V interiéri napríklad dokáže zhotoviť presnú trojrozmernú mapu miestnosti.

Smartfón Lenovo Phab2 Pro s touto technológiou tak dokáže presne určiť dimenzie všetkých troch rozmerov a využiť ich pre virtuálnu alebo rozšírenú realitu aj v rámci aplikácií a hier.

Lenovo Phab2 Pro

Smartfón Lenovo Phab2 Pro je monštrum. Disponuje 6,4 palcovým QHD 1440p displejom, ktorý je osadený v prémiovom kovovom tele. Na zadnej strane nájdeme až trojicu fotoaparátov. Ide o 16 Mpx RGB snímač, fotoaparát pre snímanie hĺbky priestoru a pohybu v ňom s infračerveným senzorom, a do tretice ide o fotoaparát s optikou rybie oko, ktorá dopĺňa ostatné potrebné údaje pre funkcionalitu platformy projektu Tango. Na prednej stane nájdeme obvyklý 8 Mpx selfie snímač.

Smartfón, či skôr polo-tablet meria 88,6 x 179,8 x 6.96-10.7 mm a pokiaľ by ste čakali pohon v podobe high-end čipu Snapdragon 820, omyl. Lenovo Phab2 Pro poháňa procesor Snapdragon 652 (osem jadier – takt 1,8 GHz), ktorý kooperuje so 4 GB kapacitou operačnej pamäte RAM. Interná pamäť má kapacitu 64 GB a batéria 4050 mAh.

Lenovo Phab2 Pro

Bežní používatelia pri smartfóne Lenovo Phab2 Pro zrejme nevyužijú jeho plný potenciál. Určený je skôr technologickým nadšencom a dobrodruhom. Každopádne pôjde do predaja v septembri najskôr prostredníctvom populárneho amerického predajcu BestBuy. Výrobca stanovil cenu na 499 dolárov.