Samsung Galaxy Note 7 je druhý, pre oddaných fanúšikov phabletov možno aj prvý TOP smartfón kórejského giganta Samsung. Jeho predstavenie sa očakáva v auguste a spoločnosť v prvej výrobnej várke dodá na trh až 5 miliónov kusov. 

Informácie z dávnejšej doby hovorili, že Samsung v interných sférach testuje dve verzie phabletu Galaxy Note 7. Konkrétne malo ísť o klasickú verziu s plochým displejom a samozrejme zakrivený variant po vzore modelu Galaxy S7 edge.

Miestny kórejský denník, The Korea Herald však včera prišiel so správou, že Samsung sa nebude obťažovať s klasickou verziou Galaxy Note 7 a na trh uvedie len jednu, so zakriveným displejom po stranách. Je jasné, že takáto verzia smartfónu by bola drahšia, ako verzia s konvenčným displejom.

Pri smartfóne Galaxy Note 7 sa podobne, ako pri ostatných predošlých zariadeniach z tejto línie, príliš nepozerá na ekonomickú stránku. Modely Galaxy Note línie boli vždy ukážkou toho najlepšieho, čo Samsung dokáže do smartfónu natlačiť. Okrem toho bude zakrivený displej o veľkosti 5,7 palca vyzerať rozhodne štýlovo a obal predáva knihu.

galaxy note 7

Zo špecifikácie môžeme očakávať vylepšený procesor Snapdragon 821, 6 GB operačnú pamäť RAM, nekompromisný fotoaparát, ktorý poznáme už z Galaxy S7 zariadení alebo poriadne veľkú batériu. Samsung dokonca ako bezpečnostný prvok nepoužije len snímač odtlačkov prstov, ale aj skener očnej dúhovky. Počítať môžeme aj s konektorom USB typ C a celé by to mohla zaklincovať certifikácia IP 68 s odolnosťou voči vode a prachu.

S blížiacim sa oficiálnym predstavením sa bude určite vynárať čoraz viac informácií a určite aj nejaké tie fotografie. Na Galaxy Note 7 edge sa rozhodne tešíme.