Úvod Tlačová správa Podiel zobrazení stránok vykonaných z mobilných zariadení od spoločnosti Apple klesá na...

Podiel zobrazení stránok vykonaných z mobilných zariadení od spoločnosti Apple klesá na takmer všetkých trhoch CEE

5
Podiel zobrazení stránok, vykonaných z mobilných zariadení Apple sa na vrtkých trhoch regiónu strednej a východnej Európy medziročne výrazne znížil. Pokles je trh od trhu rôzny; najvyššie hodnoty dosahuje v Bielorusku, a to o 13 percentuálnych bodov. Na Slovensku pochádza z mobilných zariadení od spoločnosti Apple takmer pätina zobrazení stránok, pritom pred rokom to bolo takmer 25%.

Mobilné zariadenia značky Apple patria medzi najpoužívanejšie na mnohých európskych trhoch, avšak podiel zobrazení stránok, ktoré generujú, postupne klesá. Počet zobrazení stránok sa medziročne najviac znížil v Bielorusku (o 13 percentuálnych bodov), ďalej v Slovinsku (8 percentuálnych bodov), Maďarsku a Rumunsku (v oboch štátoch 7 percentuálnych bodov). Jediným trhom so stabilnou pozíciou Applu je Rusko, kde via jako polovica zobrazení stránok pochádza z mobilných zariadení tejto značky.

Na Slovensku dosiahol medziročný pokles počtu zobrazení generovaných zariadeniami od Applu 5 percentuálnych bodov. Avšak iPhone (14% zobrazení) a iPad (6% zobrazení) stále zostávajú najpoužívanejšími mobilnými zariadeniami na trhu. Na ďalších miestach rebríčka najpoužívanejších mobilných zariadení pre pripojenie k internetu nájdeme Huawei P8 lite a Huawei Media Pad. Podiel zobrazení, ktoré generujú, sa pohybuje iba okolo 3 – 3,5%.