© google.sk

Spoločnosť Google už dlhšie experimentuje s novým dizajnom azda najpoužívanejšej webovej stránky na svete, vyhľadávača Google. V našom prípade ide o doménu google.sk a jej nový vzhľad bude korešpondovať s poslednými trendmi.

Len nedávno sa objavila informácia, že Google plánuje zmeniť legendárnu modrú farbu odkazov vo výsledkoch vyhľadávania na čiernu. Aj takáto, na prvý pohľad banalita, vyvolala v online komunitách a na sociálnych sieťach vlnu nevôle.

Užívatelia sa po prvých zverejnených snímkach obrazovky s čiernymi odkazmi na vyhľadané internetové stránky začali domáhať pôvodnej zaužívanej modrej farby. Viac sme sa problematike venovali v –minulom článku-. Google aktuálne v príprave vizuálnych zmien pokračuje, tentokrát sa avšak netýkajú farebnosti, ale celkového rozloženia prvkov na stránke vyhľadávania.

Majiteľom Android smartfónov a používateľom Google aplikácií je dobre známy pojem „Material Design“. Ide o súčasný a moderný vizuálny štandard, ktorý Google postupne uplatňuje nie len v operačnom systéme Android, ale aj v Chrome OS či vo svojich aplikáciach a službách.

Po novom bude v tomto dizajne figurovať aj stránka Google vyhľadávania. V tomto prípade ale pôjde o zmenu vítanú. Vzhľad naprieč celým softvérovým a online portfóliom spoločnosti Google bude totožný, čo bude určite pôsobiť konzistentne a príjemnejšie. Navyše, ak sa pozriete na animáciu nižšie zistíte, že tých zmien sa až tak veľa neudialo a laik si ich možno ani nevšimne. Animácia zobrazuje rozdiel medzi súčasným a pripravovaným vzhľadom.

google

Google aktuálne testuje nový vzhľad v úzkej skupine používateľov, čo je v prípade zavádzania takýchto noviniek bežné. Ak bude všetko „hrať“ tak ako má, novinka bude uvoľnené globálne. Kedy to bude je zatiaľ otázne.