Úvod Výrobcovia Xiaomi MIUI 8 oficiálne! Nový dizajn a dostupnosť od júna

MIUI 8 oficiálne! Nový dizajn a dostupnosť od júna

3

Po predstavení nového a gigantického smartfónu Xiaomi Mi Max na rad prišlo aj nové používateľské prostredie pre Xiaomi smartfóny, MIUI 8. Zmien bolo hneď niekoľko. Veľkou novinkou je nový dizajn celé prostredia, vrátane vstavaných aplikácií, ktoré sú ladené do hravých farieb a prinášajú niekoľko nových a zaujímavých funkcií.

Xiaomi na udalosti v Pekingu predstavilo novú verziu svojho veľmi populárneho používateľského prostredia. Počas prezentácie nám prezradili, že MIUI používa už 200 miliónov ľudí po celom svete. V porovnaní s februárom 2016, keď MIUI používalo 170 miliónov ľudí ide o poriadny nárast.

Niektoré aplikácie, ako napríklad WeChat a QQ získali podporu multi-windows funkcie. Nové je aj písmo pre čínsky text. Nie, že by sa nás to nejak bytostne týkalo, no Xiaomi si dalo tú námahu a prerobilo 27 553 znakov. Celkom slušný výsledok.

Meniace sa obrázky na uzamykacej obrazovke je niečo, čo by ocenili mnohí z nás. Presne to bude nové MIUI 8 robiť, keď si túto funkciu zapnete. Každý deň si automaticky stiahne jeden obrázok (vybrať si môžete z 12-tich kategórií).

galeria-miui8

Nová aplikácia galérie prešla poriadne veľkou zmenou. Pribudli rôzne filtre, nálepky či úprava videá. Novým gestom, swipnutím zdola nahor môžete finálny výtvor rýchlo a pohodlne zdieľať so svojimi známymi.

Poznámky a kalkulačka taktiež prešli zmenou. Do poznámok pribudli nové šablóny, zatiaľ čo kalkulačka získala podporu pre zložitejšie výpočty.

MIUI 8 okrem tohto všetkého prináša vylepšenú bezpečnosť a správu energie. Dokáže skenovať podvodné správy a aplikácie. Konečne vidíme aj príchod režimu úspory energie, ktorý bude postupne vypínať aplikácie bežiace na pozadí, čím zníži celkovú spotrebu zariadenia.

Nová verzia používateľského rozhrania bude dostupná pre všetky Redmi a Mi Note zariadenia, ako aj pre modely Mi 2, 2S, 3, 4, 4C, 4S, 5 a Max.

Xiaomi spustí registráciu na predbežný záujem o MIUI 8 beta už 16. mája. Samotná beta verzia bude dostupná 1. júna. O 16 dní na to spoločnosť zverejní ROM určenú pre vývojárov.