Úvod Výrobcovia Google Google Assistant a Google Home: Váš osobný hlasový asistent pre všetky otázky,...

Google Assistant a Google Home: Váš osobný hlasový asistent pre všetky otázky, poznámky a viac

0
Google dnes na konferencii I/O 2016 predstavil svoju odpoveď na Chat Bots od Facebooku. Odpoveď Google je však vďaka ich pokrokovému algoritmu neporovnateľne popredu. Cieľom Google je ponúknuť vám asistenta, ktorý vám pomôže v rôznych situáciách len za pomoci hlasových príkazov.

Príkladom funkcionality bolo počas konferencie objednávanie lístkov do kina. Na otázku „Čo dnes dávajú?“ Google asistent zobrazil všetky filmy v kinách vo vašom okolí. Neskôr však prišla požiadavka od používateľa „Dnes chceme ísť do kina aj s deťmi,“ na čo Google automaticky zareagoval vyselektovaním filmov, ktoré sú dostupné a vhodné aj pre deti. Používateľovi neskôr stačilo povedať napríklad „Kniha džunglí vyzerá dobre,“ na čo Google automaticky položil otázku: „Mám vám zabezpečiť 4 lístky?“ Odpoveď „jasné,“ automaticky zaručila, že Google zakúpil lístky a pekne vám ich pripravil.

Spolu so samotnou službou Google predstavil aj zariadenie, Google Home, ktorý rozširuje funkcionalitu zariadení Chromecast. Novinka totiž komunikuje so všetkými Chromecast zariadeniami vo vašej domácnosti. Povedzme, že by ste si v spálni chceli pustiť pesničku od Horkýže Slíže – Nazdar. Google Home stačí teda povedať: „Pusti Nazdar od Horkýže Slíže v spálni.“ Google Home požiadavku porozumie a pomocou Google Chromecast alebo Google Chromecast audio pustí danú pesničku, v danej miestnosti. Viac informácií o Google Home neskôr nájdete na google.com/home

…na článku momentálne pracujeme