Úvod Anketa Anketa: Koľko ste ochotní zaplatiť za nový telefón?

Anketa: Koľko ste ochotní zaplatiť za nový telefón?

7

Niektorí z nás sa do svojho nového mobilného zariadenia neboja investovať a sú ochotní poriadne si priplatiť. Zvyšní zas naopak hľadajú najlepšiu možnú kvalitu za cenu, ktorá nespôsobí ich peňaženke infarkt a nebude stáť polovicu platu.

Telefónov je v dnešnej dobe na výber naozaj nespočetne. Zatiaľ čo za najnovšie a najprémiovejšie zariadenia od Samsung či Apple zaplatíte niekoľko stoviek eur, na pestrom trhu nájdete aj zariadenia za pár desiatok eur od čínskych alebo iných menších výrobcov, ktoré však taktiež nie sú na zahodenie.

Záleží však už len na tom, či sa zákazník pozerá na to, ako telefón vyzerá, ako veľmi je známy a ako veľmi mu bude jeho okolie závidieť. Nalejme si však čistého vína, telefonovať, posielať SMS správy a pripojiť sa na Wi-Fi či dáta už dokáže aj smartfón za veľmi prijateľnú cenu.

Samozrejme, že nie každý sa potrebuje telefónom len chváliť, no hľadá známu a overenú kvalitu. Hlavným obmedzovačom je však finančný rozpočet, ktorý, bohužiaľ, nie je vždy pri slovenských pomeroch práve najväčší.

Našťastie, cenové kategórie smartfónov sú rozličné. Sú tu „núdzovky“, čiže tlačidlové telefóny, ktoré sa na trhu ešte stále držia a stále majú svojich priaznivcov. Ako nižšiu triedu môžeme označiť smartfóny v cenovej kategórii približne okolo 100€, kam patria zariadenia ako Lenovo, Doogee alebo Lumia a niektoré zariadenia čínskeho pôvodu.

Nasleduje nižšia stredná a stredná trieda, kde nájdeme už širšie spektrum zariadení v rozmedzí od 120€ do 300€. V strednej vyššej triede nájdeme už prémiovejšie zariadenia, ktoré prekračujú hranicu 300€, tu by sme našli napríklad LG s Huawei.

Na samotnom vrchu rebríčka má svoje miesto tá najvyššia trieda, do ktorej patria najčerstvejšie novinky od Samsung či Apple, za ktoré zaplatíte približne od 500€ do 800€, no v niektorých prípadoch dokonca aj viac.

A čo vy? Dajte nám vedieť v ankete.

[yop_poll id=“77″]