Úvod Sociálne siete Facebook Chcete zbohatnúť? Facebook vám už čoskoro možno umožní brať peniaze za vaše...

Chcete zbohatnúť? Facebook vám už čoskoro možno umožní brať peniaze za vaše príspevky

0

So spustením novinky v podobe Instant Articles, teda článkov, ktoré Facebook otvorí rekordnou rýchlosťou priniesol aj rekordne rýchle reklamy. Celkovo je to ďalší krok vpred ku speňaženiu čo najväčšej časti obsahu, ktorý sa na sociálnej sietí objaví.

Nová anketa určená pre používateľov Facebooku však naznačuje, že spoločnosť ešte so speňažením nekončí. Podľa všetkého by mohli už čoskoro spustiť službu, vďaka ktorej by ste si mohli zarábať na svojich príspevkoch. Ako? Jednoducho, objavilo by sa pod nimi tlačidlo, cez ktoré vám ľudia môžu poslať peniažky. Či už pôjde o čistý zárobok alebo len o nejakú charitatívnu zbierku zatiaľ známe nie je.

Anketa indikuje, že Facebook premýšľa nad ďalšími spôsobmi ako zarobiť čo najviac peňazí. Jedným spôsobom by malo byť rozdelenie zárobku z darovaných peňazí, ktoré by vám niekto poslal cez príspevky na Facebooku.

Samozrejme, momentálne je príliš skoro robiť nejaké závery. Pre médiá sa však otvára zaujímavá možnosť privyrobiť si zo svojho obsahu, pri ktorom ich čitatelia trávia svoj vzácny čas. Zakladateľ servera GigaOM, Om Malik priznal, že ak by si dnes zakladal nový projekt, vynechal by webstránku a pustil by sa výlučne len do Facebookovej stránky. Netuší však, ako by na nej začal zarábať, čo je pre Facebook veľký problém.

Facebook je teraz rovnako veľká platforma pre inzerciu ako Google, ktorý však na rozdiel od Facebooku pomáha publikáciám vyžiť vďaka reklamám. Na to či modrá sociálna sieť príde s perfektným receptom ako zarobiť ešte viac peňazí a zároveň pomôcť tvorcom obsahu si ešte budeme musieť počkať.