Úvod Výrobcovia Samsung Samsung zaznamenal silný nárast v operačnom zisku. Toto je dôvod!

Samsung zaznamenal silný nárast v operačnom zisku. Toto je dôvod!

0
Samsung Galaxy S7 a S7 edge

Samsung vďaka silným predajom dvojice nových vlajkových lodí, Galaxy S7 a Galaxy S7 edge výrazne posilnil svoj operačný zisk, ktorý sa za 1. kvartál 2016 vyšplhal na 5,7 miliárd dolárov. Spoločnosť oficiálne ohlási svoje finančné výsledky už tento mesiac.

Ak bude operačný zisk takto vysoký aj v oficiálnych číslach, pôjde o 10-percentný medziročný nárast, čo je veľmi slušný výsledok. Obe high-end zariadenia Samsung predstavil ešte 11. marca, čo znamená, že boli dostupné len tri týždne prvého kvartálu. Vyzerá to tak, že aj napriek tomu mali obrovský úspech a dopad na celú spoločnosť.

Spoločnosť predpovedá, že za prvý štvrťrok zarobila 42,3 miliárd dolárov. To by znamenalo medziročné navýšenie o 3,9 percent. Samsung totiž počas prvých troch mesiacov 2015 zarobil 40,7 miliárd dolárov.

Len nedávno tento juhokórejský gigant oznámil, že v marci predal slušných 10 miliónov kusov Galaxy S7. Momentálne nie je jasné či toto číslo zahŕňa aj model Galaxy S7 edge. Analytici predpokladali, že v marci Samsung predá len 7 miliónov kusov svojej vlajkovej lodi, takže jednoznačne ide o dôvod na úspech.